tony

Primesc destul de des întrebarea asta, de când a apărut patrupedul francez în casă, de achiziția căruia mă bucur foarte tare.

Păi, să o luăm simplu și pe rând:

Mâncare: cam 2 kilograme pe săptămână în cazul unui bulldog francez. Nu îi dau Royal Canin sau Chappi sau Pedigree pentru că nu le tolerează, nu mânâncă nimic de pui pentru că face alergie. Ce e ok pentru el e Acana sau Hill’s.

Chestii de îngrijire personală (mă rog, cum se formulează corect): un șampon, o zgardă antipurici, o perie (pe care o cumperi o dată și o ai multă vreme) și un culcuș care la fel, durează destul de mult.

Chestii de jucat cu el, care durează. Tony roade un os de piele cam la săptămână și are jucării de când era mic.

tony2

Atenție. Probabil asta e cea mai mare resursă de care are nevoie. Să te joci cu el, să ieși cu el afară măcar o oră două pe zi, iar în weekend să îi dedici cât mai mult timp.

Da, trebuie să ieși dimineața și seara cu el, dar la un moment dat își face programul după tine. Potaia mea știe că la 7 sună telefonul și mă trezesc așa că nu mai plânge la 6:30. Seara știe că pe la 11 ne băgăm la somn și trage singur spre culcuș.

Nu e mare șmecherie. Te responsabilizează un pic. Trebuie să ai grijă de el, da, dar pe de altă parte e și terapie. Te face să uiți de stres, trage de tine să te joci cu el și până la urmă te binedispune. Când nu roade cabluri prin casă, am uitat să precizez.

tony3