Drumetie prin Ardeal

Articol din categoria: andreiu

Stiu ca scriu cam tarziu articolul despre ce am facut in week-end-ul trecut, dar am fost sabotat de tehnica. Pe romaneste,al meu blog a fost picat si acum incepe sa-si revina incet incet.

Revenind. In sfarsitul de saptamana trecut am  plecat cu noaptea in cap spre Cluj, la invitatia lui Andrei Crivat si cu ideea de a vedea cat mai mult din zona Cluj-Alba Iulia-Sibiu. Asa ca dupa ce le-am dat trezirea la 4:30 celor doua partenere de drumetie, Andreea si Corina, vineri la 12:30 eram in Cluj. Acolo am fost primiti foarte bine de CityPlaza, un hotel pe care il recomand cu toata increderea, mai ales pentru micul dejun, unde primesti inclusiv vinete :D. Seara de vineri am petrecut-o cu zambetul pe buze, mbine ..hohote, alaturi de TvDece-ii care au venit sa ne intampine si sa ne ureze sedere placuta la Cluj. Daca ajungeti in Cluj nu trebuie sa ratati cafeneaua Reload si pub-ul Ludwig, un loc care te indeamna la baut bere din abundenta si stat la povesti pana se crapa de ziua.

Sambata dimineata am plecat spre Salina Turda, un loc despre care auzisem ca e foarte frumos dar voiam sa ma conving. Nu pot sa spun decat ca am ramas cu gura cascata cand am intrat. Ce vreau sa spun e ceea ce vedeti in poza.

Un alt obiectiv musai de vizitat la Cluj este Gradina Botanica. Diversitatea speciilor, grija cu care este amenajata si intretinuta iti lasa impresia ca esti intr-un film boem. Poze gasiti la Andreea pe blog cu niste nuferi imensi. Si nu exagerez deloc.
Mai spre dupa-amiaza, dupa masa de pranz am luat la picior centrul vechi al Clujului, unde Andrei si-a etalat calitatile de ghid. Foarte frumos, incarcat de istorie, un loc pentru care merita sa va rupeti 2-3 ore ca sa va plimbati pe acolo cand ajungeti la Cluj.
Seara de sambata am incheiat-o cum nu se putea mai bine, cu un Jagernight la Reload Cafe si cu niste povesti ca intre prieteni.

Duminica dupa micul dejun am parasit Clujul care ne-a primit atat de bine si am plecat spre Alba Iulia, pentru ca de multa vreme voiam sa vizitez cetatea.  Odata ajunsi acolo, am fost intampinati de o mare si frumoasa gasca, incluzand aici baietii de la Alba: Maka, George, Marius si Liviu dar si de Nebuloasa cu Raul, oaspetii timisoreni ai cetatii.
Multumita lui Emanuel am putut face turul cetatii, care, apropo, este cea mai mare si bine conservata din sud-estul Europei, am putut vedea caii care servesc Garda Cetatii si am aflat cata munca sta in spatele acestei minunate atractii turistice. Personal, as clasa cetatea din Alba in top 3 locuri de vazut in Romania. Merita din plin sa petreceti macar o zi acolo.  Si pentru ca sigur vi se face foame dupa o zi de colindat prin cetate, gasiti la PUB13 o ciorba de fasole in paine care sa va mearga la suflet, mai ales ca e servita intr-un decor medieval cum nu ati mai vazut. Pe cuvant.

Dupa ce cu greu am parasit cetatea din Alba am pornit spre Sibiu, cu gandul de a merge direct la Bucuresti. Numai ca pe drum, prietenul Leon a considerat ca este impetuos necesar sa vedem si Cetatea Calnic. Cetatea o gasiti undeva intre Sebes si Sibiu, la vreo 3 kilometri de DN1. Daca ajungeti acolo si gasiti inchis, nu va speriati. Mergeti la vecinii din spatele cetatii si le cereti cheia.  Despre Cetatea Calnic nu va spun decat ca e inclusa in Patrimoniul Mondial Unesco si ca este intr-o stare de conservare foarte buna. Pe noi ne-a surprins in cel mai placut mod cu putinta.

Desigur ca toata drumetia asta nu ar fi fost posibila daca nu ne-ar fi sarit in ajutor Andrei Crivat, City Hotels, Porsche Inter Auto Romania si prietenului pe care l-am castigat Leon, oferit de Porsche Bucuresti Vest2

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Si despre Sibiu nimic?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.