Pe Piţurcă nu l-am îndragit niciodată. Mi s-a părut un arogant fără motiv, mereu pus pe sfidare şi care priveşte lumea de sus, de pe un piedestal pe care s-a pus singur de ceva vreme, fără vreo bază solidă.

Că jocul naţionalei este undeva sub nivelul mării, nu mai are sens să spun. Se vede. Ajungem să celebrăm victorii cu Armenia sau Luxemburg şi declarăm înainte de meciuri cu Tobago că ne aşteaptă un meci dificil. Că avem jucători care aleg să nu mai vină la naţională, poate şi din vina lui, e tardiv de pomenit.

Azi, al nostru selecţioner a primit o condamnare penală de 1 an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Infractor fiind nimeni altul decât oierul naţional, Becali. Sunt curios dacă ilustrul antrenor poreclit “Satana” va avea demnitatea să îşi dea demisia din funcţia de selecţioner. Mă îndoiesc, sincer. Dar nici foarte bine nu îmi pică să mă gândesc că acest condamnat va reprezenta România în toate meciurile internaţionale de acum încolo.

Îmi e groază să mă gândesc numai dacă ajungem să jucăm iar cu Franţa, ai cărei jurnalişti sunt recunoscuţi pentru antipatia pe care o au faţă de români. Titluri de genul “Aşteptăm cu interes meciul Franţa-Condamnaţii” sau “Franţa întâlneşte echipa puşcăriaşilor români”.

Cu alte cuvinte, Piţi, ne laşi un pic?