malwere

Băieţii ăia răi şi deştepţi s-au prins de ceva vreme că e mai util să îi copiezi datele, să-i clonezi cardurile şi să-i iei banii fraierului decât să-i bagi un virus care să-i buşească placa de bază.

Pentru că na, banii sunt mai buni decât orice altă răzbunare. Astfel că de la un antivirus trebuie să te aştepţi să te apere de astfel de atacuri şi ameninţări, să îţi ţină datele în siguranţă şi să te asigure că nimeni nu stă agăţat de conturile tale online. Pentru că industria evoluează, oamenii evoluează, pericolele evoluează şi ele.

De asta e bine să ai o soluţie de protecţie, chiar dacă ştii să foloseşti calculatorul şi înternetul de 1234 de ani şi nu dai click aiurea. Te poţi păcăli uşor, din neatenţie sau neştiinţă. Şi am dat de nişte tentative de phishing de la paypal şi raiffeisen de toată frumuseţea, puteai să juri că e mail oficial. I-a trădat conţinutul şi m-am prins la timp.

 

Companiile de telecom vor avea de luptat din ce în ce mai tare cu creşterea conversaţiilor voip. Adică lumea va începe să folosească din ce în ce mai mult soluţii de comunicare alternative, internet based ( skype, facebook call, viber, hangouts) în detrimentul apelurilor clasice de voce. Va câştiga cel ce se va adapta rapid şi se va plia pe comportamentul consumatorului.  Mie deja a început să-mi fie mai uşor să sun pe cineva pe facebook decât să-i scriu un mesaj. Pentru că am opţiunea să fac asta şi e mai comod.

În România deja suntem pe drumul cel bun, avem abonamente care oferă suficient internet pentru asta, avem deja şi oferte cu minute nelimitate, e de bine. Factorul de declick complet va fi generation gap-ul, când generaţia părinţilor noştri se va obişnui cu telefoanele smart şi aplicaţiile lor.