Dispar amenzile pe RATB?

Articol din categoria: economics


Se tot face tam-tam cu proiectul pilot al celor de la RATB de a elimina amenzile pentru neplata calatoriei, acestea urmand a fi inlocuite de doua masuri mai permisive: fie te dai jos la prima statie, fie iti cumperi bilet de la controlori. Am spune ca facem un pas inainte, spre civilizatie si spre normalitate, avand in vedere ca si alte companii similare din strainatate au implementat acest sistem.

Numai ca noi suntem inca in urma cu cel putin 100 de ani in ceea ce priveste responsabilitatea civica si sociala. Astfel, tind sa cred ca va scadea dramatic numarul de calatorii sau abonamente vandute la casieriile RATB si nici controlorii nu vor aduce incasari record de pe traseu. In plus, avand in vedere ca RATB-ul inca primeste subventie de la Primaria Capitalei, prin urmare nu se poate autosustine financiar, proiectul asta nu va face decat sa scada si mai tare bugetul companiei. La prima vedere, proiectul este destinat esecului. Ramane de vazut acum daca nu cumva bucurestenii vor face o surpriza placuta tuturor si ma vor contrazice.

Stirea de aici

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sunt de aceeaşi părere cu tine. Singurul lucru care se va înţelege din treaba asta va fi că poţi circula gratis, pentru că te poţi da jos, zâmbind, la prima staţie. Nici măcar un control pe fiecare maşină în circulaţie nu va pune lucrurile în starea de normalitate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.