Despre şmecheri, mahări şi legea ilicitului

Articol din categoria: ca la noi


Am fost în weekend la Brăila, aşa, din scurt, doar pentru a-i vedea pe ai mei un pic. Mi-a ieşit parţial planul, pentru că mai mult am dormit, dar ei au fost mulţumiţi că am dormit în camera mea, iar eu că nu m-a deranjat nimeni. În fine, familisme.

Sâmbătă seara am ieşit cu 3 prieteni prin oraş, să dăm o tură, să mai luăm nişte aer dunărean în plămâni. Am rămas şocat de cât de multe maşini scumpe am văzut prin oraş, conduse de indivizi cu ceafa cât monitorul meu, care nu păreau oameni de afaceri sau responsabili cu vreo funcţie înaltă pe undeva. În oraş se ştie cam de unde le parvin fondurile, ba o taxă, ba o fată pe undeva pe afară, mici start-up-uri pentru ducerea unei existeţe decente. Ar putea fi ignoraţi dacă nu ar ţine morţiş să îşi demonstreze statutul de şmecher cu orice ocazie în trafic, pe stradă sau prin vreun magazin. Mai ales în trafic, unde li se pare corect ca prioritatea să fie dată de preţul maşinii. Şi de aici apar problemele, ameninţări, violenţe…

Mă întrebam cum ar fi dacă pentru o scurtă perioadă s-ar reintroduce legea ilicitului ( cine nu a auzit de ea, sa arunce un ochi aici). Probabil mai bine de jumătate din flota auto de lux din România ar dispărea.

foto

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Se discuta de ceva timp, dar…momentan cred ca se va introduce…e prea mare mafia ca sa le convina!

  2. #2 Comentariu nou

    oare cand se vor lua masuri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.