S-au gândit niște băieți, cei de la Nefiresc ( chiloți la metrou și încă niște acțiuni d-astea unde n-au primit aprobare) să se ducă la Ikea să se joace ”Ascunsa”. Pentru că așa au zis ei că e bine. De ce nu?

Doar că cei de la Ikea au ieșit și le-au spus un elegant NU, din motive de securitate, de protecție a celorlalți clienți și pentru că spațiul magazinului nu este loc de joacă, ci loc de cumpărături și relaxare.

Ne bucura sa stim ca vizitatorii magazinului IKEA din Bucuresti sunt plini de energie si vor sa se joace, insa, din pacate, nu putem fi gazda si nu putem sprijini organizarea unui astfel de eveniment in magazinul nostru.

Prioritatea noastra, ca si a colegilor din alte tari, este sa le oferim vizitatorilor o experienta placuta, relaxanta si sigura. In cazul unei astfel de activitati, in care un numar foarte mare de persoane se joaca, se pot crea situatii periculoase si nu putem garanta siguranta participantilor, clientilor si angajatilor. Daca nu stim unde se afla vizitatorii nostri, nu ii putem ajuta in caz de pericol.  

Speram ca organizatorii jocului sa inteleaga motivele pentru care alegem sa facem aceste recomandari, atat pentru siguranta lor, cat si pentru siguranta altor clienti aflati in magazin. Ne dorim sincer sa ne inteleaga pozitia, asa ca incercam sa ne facem cunoscuta recomandarea acolo unde se discuta acest subiect.

Ne plac jocurile si le incurajam in magazinul nostru, in zonele destinate acestui scop, unde putem garanta pentru siguranta participantilor. Copiii se pot juca in zona cu bile special amenajata, unde au leagan si tobogan, dar si spatiul de joaca unde au masute, scaune si produse pentru desen, multe jucarii de plus sau de construit. Copiii mai mari se pot uita la filme in zona din spatele scarilor.

Bineînțeles că au sărit oameni ca arși când au citit răspunsul de la Ikea, începând să acuze magazinul că nu e deschis, că are abordare de cooperativă și că textul e scris de o funcționară. Pentru că da, un răspuns elaborat și bine argumentat, dacă e scris împotriva unei acțiuni idioate, e scris de o funcționară. E dreptul lor să facă ce vor, doar suntem cetățeni europeni și avem drepturi, nu?

 

Băi băieți și fete, e adevărat că avem drept la liberă exprimare și manifestare. Dar trebuie să înțelegeți că libertatea voastră se oprește acolo unde începe libertatea altuia. Cu atât mai mult cu cât tu vrei să beneficiezi de libertatea ta pe proprietatea celuilalt. Care e liber să te primească sau nu. E casa lui, face ce vrea. Înțelegeți?

Încă ceva: dacă 1 milion de oameni nu sunt de acord cu gândirea a 50 de oameni, v-ați gândi că poate nu milionul e defect și deficitar în gândire?

Eu îi înțeleg perfect pe cei de la Ikea și jos pălăria pentru răspuns. Eu i-aș fi gonit mai drastic de atât: aruncat cu apă pe ei și trimiși la scara lor.