Despre conferinţe. Cu bune şi cu rele şi de ce le evit

Articol din categoria: andreiu

donkey

Vom putea spune că avem conferinţe pe bune când vom renunţa să-i pupăm în fund pe toţi plaţii şi redundanţii veniti din strainatate sa ne vorbeasca. Nimeni nu are curaj să îi spună aluia că a avut o prezentare slabă, doar cuvinte de laudă şi de ploconire în faţa lui. Prin prisma job-ului am avut ocazia să particip la foarte multe conferinţe, forumuri şi alte forme de organizare.

Dintre toate, cele online related sunt cele mai ok, cu cele mai relevante şi pe bune informaţii prezentate. În rest, la conferinţe toată lumea vine să se laude pe el şi să spună cât de cool este compania la care lucrează, nimeni nu vine să-ţi spună cum a trecut peste momentele nasoale sau ce măsuri a adoptat pentru a dezvolta şi creşte brandul/produsul. Vax albina.

Ieri am participat la o astfel de conferinţă unde venise un tip din străinate, nu ştiu ce mare funcţie la Plantronics, care a vorbit o jumătate de oră despre nimic, repetând întruna că trebuie să câştigi încrederea clienţilor şi să comunici cu ei prin mai multe canale, nu doar unul. Jumătate de oră! O jumătate de oră pierdută de pomană, pe nişte informaţii pe care le ştie şi un copil de clasa a 3a. Bineînţeles că la finalul prezentării lui n-au contenit laudele şi mulţumirile şi aplauzele pentru oaspetele nostru din străinătate.

Aşa că, decât să dau un pumn de bani pe bilet şi să pierd şi o zi de la birou, mai bine mă abonez la 2-3 publicaţii de profil din afară şi ies şi mai ieftin şi mai câştigat. Asta în cazul în care nu mergi acolo pentru socializare şi networing, că atunci are sens.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Networking ? Ce-i aia ? Aia 200 de accounti trimisi cu 3 cutii de carti de vizita care te alearga prin sala sa-ti smulga numarul de telefon ? Mediul de business de la noi e inca la inceput. Nu avem mentalitatea potrivita pentru networking. Networkingul este confundat cu vanzarea, de cele mai multe ori cu o vanzare proasta, lipsita de consistenta, de calitate, bazata doar pe : Am numaru tau, a 2 zi dupa eveniment te sun sa-ti povestesc de asigurarile mele, de pixurile mele, de serviciile mele.

  • #2 Comentariu nou

   ai si tu dreptate aici

 2. #3 Comentariu nou

  Am vazut companii care platesc bani grei sa aduca astfel de oameni pentru a vorbi angajatilor. E mai simplu sa alegi cel mai bun om fin companie si sa il pui sa povesteasca cum a ajuns el acolo si cu rele si cu bune.

 3. Avantajul de a lucra pentru mine, citesc ce vreau si mi se pare interesant si ma duc la ce conferinte mi se par interesante. 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.