Observ zilele astea cum tot umblă petiții pe internet care cer boicotarea brandurilor care au reclame la rtv și antena 3. La primul impuls, aș zice că sunt de acord cu boicotarea lor, că susțin mizeria propagată acolo.

Ca om de marketing, fac doi pași în spate și mă poziționez și de partea cealaltă a baricadei. Și parcă perspectiva se schimbă un pic.

Un motiv ar fi evidența pe care nu o putem neglija: RTV a avut a doua audiență după ProTV. Un public pe care nu-l poți neglija, indiferent cât de mult ne-am dori echilibru și curățenie pe teve. Nu poți educa publicul prin scoaterea reclamelor de pe un post sau altul. Aia e alegerea lui, acolo se regăsește, acolo se uită.

Da, știm cu toții că acolo se uită preponderent pensionari și oameni de o calitate mediocră sau slabă, dar și ăia consumă. E un fapt, nu îl poate ignora nimeni. Și ăia beau cola, și ăia cumpără chestii.

Un alt motiv ar fi direcționarea greșită a furiei. Nu către televiziuni trebuie mers, ăia își fac treaba pentru care sunt plătiți. Și sunt plătiți de mogulii pe care îi spală zilnic, nu trăiesc exclusiv din banii primiți de la companii, serios acum. Crede cineva că Gâdea sau Badea sau Ciutacu latră din rinichi de atâția ani pentru 1000 de euro pe lună? Să fim serioși.

Ușile care trebuiesc dărâmate sunt alea de la CNA. Ăia sunt mecanismul care pot reglementa și sancționa mizeria din teve, doar că nu fac nimic. Ba dimpotrivă, le țin partea. Acolo trebuie mers cu protestul și boicotul. Pus presiune pe lătrăii ăia și goniți cu pietre.

Altfel, e amuzant să vezi cum oameni care acum ceva timp cereau televiziunilor să nu mai difuzeze reclame la Cola și fastfood provideri, că nu sunt sănătoase și fac rău populației și copiilor, acum cer acelorași branduri să nu mai bage bani în tv.

Ne hotărâm?