Deja-vu?

Articol din categoria: andreiu, mișto

Vad ca suntem in alerta maxima privind o noua epidemie in randul animalelor si anume amenintarea cu febra aftoasa in randul animalelor. Nu stiu cat de multe sau putine motive avem sa ne panicam, dar o sa imi rezerv dreptul de a fi sceptic in privinta acestei noi alerte. Avem deja experienta marii gainarii care s-a chemat epidemia de H1N1, adica gripa aviara. Au fost arse de vii o multime de gaini, au fost raportate decese in randul populatiei umane, ca mai apoi sa se dovedeasca tot altceva, oamenii aia au murit din alte cauze. Cam asa a fost si in cazul gripei porcine. De precizat, ca genocidul in randul animalelor a fost concentrat in special pe inaripatele sau dobitoacele crescute in gospodarii, de catre oameni de rand si mai putin in complexele zootehnice.
Asa ca nu vad de ce aceasta epidemie de febra aftoasa nu ar fi menita sa termine ce s-a inceput mai demult, eradicarea cresterii de animale pe langa gospodarie. Si de ce nu, trebuie sa isi revina un pic din criza si marile companii farmaceutice care vor veni cu un vaccin uman impotriva febrei aftoase imediat dupa ce se va raporta primul caz de infectare a unui om.
Cum precedent avem, repet, imi rezerv dreptul de a fi sceptic.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    la noi se poate.
    am ajuns mai rau ca pe vremea comunistilor. macar aia le luau animalele din curte taranilor si ii puneau la munca, astia nici atat nu vor sa faca. ba mai mult au incetatenit bataia de joc si din cauza asta suntem pigmeul europei. in ritmul asta, in 2 ani, republica moldova o sa o duca mai bine ca noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.