De parcă ar merge toate brici și ne-am blocat în educație

Articol din categoria: andreiu

Au apărut ieri rezultatele la testele PISA unde suntem pe cai mari, adică numărul de analfabeți funcționali crește de la an la an, acum fiind cam cei mai mulți. Pe scurt, oameni care nu știu să descifreze ce le spune un text simplu, să facă operațiuni elementare, d-astea „la mintea cocoșului!”.

Dacă ar fi cineva cu adevărat interesat să redreseze situația asta, ar da aceleași teste profesorilor și ar rezolva rapid situația, că nici profesori nu avem prea mulți care să treacă acele teste. Ba dimpotrivă, sunt perfect de acord cu Eftimie aici.

Acum, mi se pare că e o temă falsă de indignare, pentru că noi suntem cam praf la tot ce înseamnă instituție publică sau organism responsabil cu formare, educare, dezvoltare, coordonare.

Suntem praf la toate capitolele: transporturi, administrație publică, finanțe, sănătate, apărare, cercetare, turism, sport, cultură, transporturi, industrie, agricultură, peste tot suntem vai de mama noastră. Da, e mai bine ca acum 10 ani în unele locuri, dar tot prin coada clasamentelor ne situăm la toate.

Toate astea sunt cumva legate strâns între ele, e un puzzle întreg care trebuie rezolvat, trebuie doar să găsim pe cineva competent să ne rezolve. Bine, rezolvarea trebuie făcută cu parul la brâu, că altfel vom ști noi mai bine ce avem de făcut.

Altfel, este necesar ca an de an să ne scoatem rablele la paradă, de ziua națională, ca să ne amintim ce mare imperiu am fost noi și ce forță intergalactică ne pregătim să fim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.