Revelion in Slovacia

Articol din categoria: andreiu


Anul asta, ma rog trecut, ne-am organizat gasca mare si am plecat lipalipa spre Slovacia, mai exact spre Spisska Nova Ves , un orasel aproape de muntii Tatra. Treaba a fost organizata de prin octombrie, a fost gasita o oferta imbatabila ca pret de cazare si am zis fara sa ne gandim de doua ori: Hai!. Astfel, echipa lipalipa pentru Slovacia a fost formata, in ordine aleatoare de urmatorii: Andreea, Simona, Corina, Matilda, Madalina, Adriana, Andrada, Adi, Andrei, Andrei, Andrei, Bobo, Lucian si subsemnatul, adica tot Andrei. Da, a fost dominatia literei A.  Am dat link numai celor cu blog, nu ma bag in ape tulburi cum ar fi profilele de facebook.

Acum, ce mi-a placut si ce nu in Slovacia. Incep cu lucrurile bune:
– preturile mult mai mici in comparatie cu Romania. Un Staropramen/Krusovite/Gambrinus la halba nu sarea de 1,10 euro
-berea buna, dar ciudata. Daca nu esti atent ce cumperi te poti alege cu bere de la 0,5% alcool pana la 12% alcool. Recomand totusi Gambrinus si Krusovite. Si Kelt e potabila, dar primele doua sunt bune
– aquacity-ul din Poprad, care are bazine atat inside cat si outside, cafenea in mijloc de piscina, food court, fun area, chiar si un internet cafe.
– la marginea orasului exista un centru de fitness si relaxare cu squash, sala de forta, masa de futsball, biliard, darts si x box. Vreo doua ore de zbenguiala pe acolo ne-a ajuns cam 5 euro de om, berea included
– slovacii sunt calmi, linistiti si cu un bun simt extraordinar. In prima zi cand am fost la masa, cand au vazut ca venim 14 oameni, o parte din clientii de la Garage s-au ridicat si s-au dus la alte mese, doar pentru a ne face noua loc. Am ramas uimiti.
– fetele sunt majoritatea inalte, peste 1,75 si blondine. Aviz amatorilor. Insa exista si exceptii, atentie.

As include si faptul ca engleza nu se prea vorbeste tot la plusuri, pentru ca eram cu totii extrem de amuzanti dand din maini sau folosind google translate pentru a cere….un ceai sau orice alt lucru minor, dar lasand gluma la o parte este un mare minus pentru ei.  Si daca am ajuns la minusuri:

-mancarea. Mie nu mi-a placut mai nimic, cu vreo 2 exceptii. Niste supe ciudate, niste combinatii dubioase de carne cu fructe si cele mai proaste paste mancate in 2011. Poate am avut eu ghinion, deoarece restul s-au declarat extrem de multumiti de ce au mancat
– lipsa magazinelor de suveniruri in oras. Cu exceptia unui magazin cu vin portughez si alte dracii d-astea, abia am gasit niste magneti de frigider la un punct de informare turistica.

Avand in vedere ca am gasit doar doua minusuri, recomand oricui sa dea o fuga la Spisska. Se fac cam 7 ore din Cluj sau 14 din Bucuresti. Merita chiar si pentru un week-end prelungit, mai ales daca se pleaca in gasca mare si frumoasa ca a noastra.

In incheiere, d’akuiem pre pivo a zbohom. Cam asta am invatat in slovaca.

Foto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.