Da, știu, și eu îmi amintesc de vremurile alea îndepărtate când în iunie începea vara și în iulie deja era mult prea cald. Eh, poate dacă acum s-au oprit ploile, ne ducem cu zilele de vară până spre octombrie, pentru că sigur undeva legea compensației funcționează.

Și dacă vorbim de zile de vară vorbim mai ales de seri, d-alea care merită petrecute afară pe terasă până târziu în noapte, când se lasă un pic răcoare, fix cât să te pună pe gânduri dacă iei ceva pe tine sau nu. Știu senzația, că am copilărit la casă, vara era o plăcere să stai afară în curte noaptea, iar la țară îmi plăcea maxim să dorm afară, de obicei în căruță. Alte vremuri.

Ei bine, dacă eu nu am cum, că la bloc e complicat să amenajezi terasă pe balcon, vă las mai jos recomandările celor de la Brico Depôt pentru grădină/terasă, din punct de vedere mobilier, iluminat și întreținere.

Avem întâi clipul ăsta, cu un mobilier de grădină care mi se pare perfect, mai ales pentru curțile caselor făcute pe lângă orașele mari, pe loturi nu neapărat mari, dar sufficient cât să le cuprindă pe toate.

Sau poate te-ar ajuta și așa ceva, ca sursă de inspirație, în caz că nu știi exact cum să mobilezi grădina.

Alt element important ( cel mai important, poate) este grătarul. Un grătar bun poate face diferența. Un grătar prost te poate umple de fum, poate arde carnea, poate strica o grămadă de seri. Un grătar bun poate face toate astea de mai sus pe dos, adică să meargă treaba ca unsă ( pun intetended!). Ca sursă de inspirație vă recomand linkul ăsta ( https://www.bricodepot.ro/momentul-de-inspiratie/relaxare-in-familie-cu-gratarele-pe-gaz-sau-pe-carbuni.html ) și o să-mi mulțumiți mai târziu, poate când vin la grătar.

Bineînțeles că foarte important e iluminatul exterior, pentru că nu suntem născuți lilieci să ne descurcăm și când e lumina stinsă. V-am povestit cum am așteptat eu 2 luni niște ghirlande de exterior din china, pentru că-mi trebuiau la nuntă și au venit la o săptămână după eveniment? V-am spus aici.

Da, e complicată treaba asta cu iluminatul, tot la Brico Depôt poți găsi soluții și surse de inspirație.

Ori aici ( https://www.bricodepot.ro/momentul-de-inspiratie/iluminati-va-gradina.html ) ori în catalogul lor, care poate fi vizionat exclusiv online.

Adică aici – https://www.bricodepot.ro/catalog/. Și pe cuvânt de cercetaș că e cel mai simplu, aerisit și user friendly catalog de pe tot internetul ăsta mare.

Sau în aplicațiile de iOS sau Android. Pentru că v-am mai spus, oamenii sunt serioși și puși pe treabă.

Spor și accept invitații. Aduc pepene și vin.