Cum să-ți îngrijești pielea iritată și crăpată

Articol din categoria: andreiu

Uneori, pielea are tendința de a se usca. Dar, când se înroșește și devine dureroasă, povestea se schimbă complet. Iar asta se întâmplă atunci când pielea este peste măsură de uscată, fie din cauza umidității scăzute din atmosferă și încăperi, fie din cauza spălării excesive pe mâini. La început, acest lucru se manifestă prin apariția unor mici crăpături, dar foarte rapid acestea devin din ce în ce mai pronunțate. Ce e de făcut în această situație?

Pentru a înlătura durerea în primă fază, poți aplica o cremă cu hidrocortizon, de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Agentul antiinflamator al acesteia elimină roșeața și calmează iritațiile minore și mâncărimile. Dacă pielea prezintă zone cu crăpături mari, care fac crustă și care sunt foarte dureroase, atunci trebuie să consulți un dermatolog.

Produsele bio, remediu pentru pielea crăpată 

Ce poți face însă, pentru a preveni crăparea pielii și mâncărimile generate în urma expunerii la detergentul cu care speli vasele sau la apa fierbinte cu care faci duș? Cea mai bună idee este să folosești produse cosmetice organice – loțiuni, geluri și creme – care conțin ingrediente precum mentol, comfor și aloe vera, considerate remedii naturale pentru tratarea mâncărimilor pielii. Același lucru se poate aplica și dacă ai fost mușcată de țânțari sau dacă te-ai urzicat.

Încearcă și crema bio pentru mâini Ciel d’Azur, cu aloe vera 70%

Un alt lucru de care uităm deseori este necesitatea hidratării intense a pielii. Dacă ai pielea uscată și cu aspect solzos, neplăcut, înseamnă că nu este suficient hidratată. De aceea, ar trebui să folosim zilnic o loțiune de corp hidratantă, cu ingrediente naturale, fără aditivi, parfumuri, parabeni, coloranți și conservanți. 

Băi cu ovăz

O altă soluție recomandată de specialiști este să faci o baie de ovăz. Sigur, această idee nu sună nici pe departe la fel de îmbietoare ca aceea a unei băi în spume frumos mirositoare, dar în mod cert, ea ajută la diminuarea senzației de mâncărime dată de pielea iritată. Și asta deoarece studiile făcute au demonstrat că ovăzul coloidal (cel măcinat fin) are calități anti-inflamatoare și antioxidante, care hidratează pielea și reduce intensitatea mâncărimilor. 

Uleiul de argan

O atenție specială ar trebui acordată și produselor naturale, pe bază de ulei de argan. Se știe că uleiul de argan e cunoscut pentru calitățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Acesta este bogat în Vitamina E, care funcționează ca un antioxidant de prim rang, ajutând la reducerea efectelor devastatoare ale radicalilor liberi. 

Încearcă uleiul de argan pur 100% Senteurs du Sud

Alte componente importante ale uleiului de argan sunt coenzima Q10, melatonina și sterolii vegetali care, de asemenea, au capacități antioxidante. Studiile de specialitate au relevat faptul că uleiul de argan poate fi aplicat direct pe piele, pentru a reduce inflamațiile cauzate de accidente și infecții sau pur și simplu dacă ai de-a face cu o piele uscată, crăpată și care produce mâncărimi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.