Un guest post scris de Mariana, nimeni alta decât a mea doamnă Cismaru, care a primit și sarcina operativă de a se ocupa de garderoba subsemnatului. 

Nu există garderoba perfectă, asta vă spun din capul locului.

Mereu vor exista în dulap haine cumpărate în grabă, sau care vă trebuiau atunci, dar pe care nu le-ați mai purta niciodată. De fapt am observat că toți, și femei și bărbați, avem tendința de a face cumpărături impulsiv, pentru că ne place ceva foarte tare, chiar dacă nu se potrivește cu nimic din ce avem pe acasă, sau pentru că e cald și aglomerat în magazine și nu mai avem chef, dar chiar ne trebuie o pereche nouă de pantaloni/de încălțări/o cămașă nouă/un sacou/un tricou etc.

Puteți face poze la toate articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care le dețineți deja și să consultați pozele atunci când mergeți la cumpărături. Sau puteți să vă faceți o idee mentală despre ce aveți deja acasă și să introduceți numai articole din aceeași gamă de culori.

Sau, o altă metodă vehiculată, puteți merge prin magazine, probați ce vă place, faceți poze în cabină, veniți acasă și vă uitați la acele poze în fața șifonierului deschis, ca să vedeți dacă potențialele noi articole s-ar integra; apoi să vă întoarceți în magazin și cumpărați produsul.

Paragraful de mai sus a fost o glumă, stați liniștiți. El nu face parte din viața reală și nu este conform cu realitatea oamenilor cu preocupări lumești.

Eu vă propun o alternativă mult mai viabilă: shopping online. Ești deja acasă, deci poți compara ce-ți place de pe site cu ce ai deja, ca să nu cumperi același tricou negru de 10 ori; poți deschide mai multe taburi cu produse unul langă celălalt și compara produsele între ele pentru a forma o ținută completă, chiar dacă sunt branduri diferite.

E o metodă comodă pe care eu am aplicat-o de curând, când Andrei a avut nevoie de haine noi, dar, mai în glumă, mai în serios, m-a provocat pe mine să i le aleg.

10 produse vestimentare, trei ținute principale și multe combinații:

Ținuta 1 – zi normală la birou cu ieșire la bere după program, scurtă descriere: nici adidași, nici pantofi, ceva între, care arată mai elegant dar e foarte comod; nici camașă nici tricou simplu, tricou polo deoarece gulerul îl face puțin mai „formal”, dar culoarea aprinsă îl scoate din zona corporației; jeanși

tinuta 1-jeans tinuta 1-pantofi tinuta 1-tricou

 

Ținuta 2 – întâlnire importantă, scurtă descriere: camașă cu imprimeu, pantaloni chino verde închis și pantofi bej, toate spun „formal” dar fără „țeapăn” (aka. trying too much)

tinuta 2-camasa tinuta 2-pantaloni tinuta 2-pantofi

 

Ținuta 3 – ieșim cu prieteni, dar habar nu avem unde vom ajunge, terasă „de fițe”/parc/mare, scurtă descriere: pantaloni scurți cu detaliu „funky”, tricou polo colorat, cele mai comode încălțări posibile, bonus, variantă de tricou cu guler normal

tinuta 3-pantaloni tinuta 3-pantofi tinuta 3-tricou

tinuta 3-tricou varianta

 

Toate cele 10 produse au fost alese să se potrivească între ele și să nu fie nici prea formale, nici prea casual, pentru a se potrivi oricăror situații, dar mai ales și garderobei deja existente.

Pantalonii chino sunt o variantă excelentă la pantalonii de stofă cu dungă, deoarece transcriu perfect conceptul „smart casual”, făcând trecerea lină de la birou la activitățile din timpul liber. La fel și tricourile polo: o alternativă mai „elegantă” a tricoului, dar fără rigoarea cămășii.

Iar cămașa cu imprimeu haios, în cazul ăsta rechini, păstrează din formalitatea cămășii tradiționale, dar aduce cu sine și un plus de relaxare care face purtătorul mai „uman”, prietenos, deschis la dialog.

In galerie am inclus și căteva poze cu „clientul” în ipostaze ale vieții sale cotidiene.

relax via dreamstime