Cu ce ne mai fudulim? Ce modă vine?

Articol din categoria: ca la noi

Ieri am văzut după ceva timp un nene trecut lejer de prima tinereţe care afişa mândru vreo 3 ghiuluri înşirate frumos pe câte un deget de la mână. Mi-a smuls un zâmbet, pentru că mi-am adus aminte că atunci când eram eu mai mic era o adevarată invazie a ghiulurilor pe degetele masculilor alfa. Nu vorbesc şi de inelele de aur de pe mâinile unor femei, atât de multe şi de mari încât abia îşi puteau mişca degetele. Dar despre inelele de aur bărbăteşti vorbind, serios, a fost o adevărată manie. Cel puţin unul din degetele de la mână trebuia să fie ornamentat musai de un ghiul. Niciodată nu mi-au plăcut (nu mi-a plăcut aurul de fapt) şi le-am considerat accesoriile unor oameni care vor sa compenseze altele prin afişarea unei opulenţe materiale. Pe principiul „băi săracilor, eu îmi permit, eu am aur!”

Mai apoi a urmat moda maşinilor scumpe, care încă e în vogă. Cât mai mare şi mai scumpă, nu contează că alimentezi de 30 de lei în week-end, important e să te vadă lumea. De preferat e să fie „gip”, dă bine. La fel, legea compensaţiei. Ştiu caz concret, al unui tip care şi-a luat o nenorocire de ML şi nu avea apă curentă acasă. Da, se spăla la lighean cu apă luată de la cişmeaua din colţul străzii, dar avea „gip”. Şmecher cum ar veni.

Ar mai fi şi posesorii de smartphone-uri care stau pe prepay şi se vaită virulent de lipsa de wifi moka prin oraş.

Mă întreb acum, oare ce urmează?  Care o să fie „the next shit in town?” Elicopter?

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Tot ce-ai observat este comportamentul aspirational. De regula se manifesta la populatii oprimate/sarace. Cum dau de bani vor cumpara ceva ce va da impresia unui statut social ridicat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.