Comunitatile la romani

Articol din categoria: atitudini, ca la noi

Se duce Dumnezeu in inspectie in Iad. Il intampina dracu al batran si il invita sa dea un tur al Tartarului impreuna.
Merg ei ce merg si ajung in dreptul unui cazan. Haos mare, agitatie, dracii abia daca dovedeau sa mentina controlul. Dumnezeu intreaba: – ce se petrece aici? Diavolul raspunde: – vezi Doamne, aici sunt nemtii. Fac ei ce fac si din cand in cand formeaza cate o piramida si arunca doi-trei nemti afara din cazan.

Cei doi isi continua plimbarea si la un moment dat ajung in fata altui cazan. Aici la fel, haos, o armata de draci care incercau sa mentina controlul. Dumnezeu intreaba daca si aici sunt tot nemtii. Divolul ii spune ca nu sunt nemti, sunt evrei si imediat ce apuca unul buza cazanului, mai trage cate 3-4 dupa el sa iasa.

Mergand in continuare cei doi conducatori supremi ajung in fata unui al treilea cazan. Aici, liniste si pace. Dracii stateau si jucau table, fumau, altii dormeau sau se jucau pe playstation. Dumnezeu intreaba : – cazanul asta e gol? La care Diavolul raspunde: – Nu Doamne, aici sunt romanii. Si nu carecumva sa apuce unul buza cazanului ca imediat sar 4-5 sa-l traga in jos.

Radem sau nu, cam asta e realitatea. Ne place sa ne dam la gioale in loc sa ne sustinem. Chiar daca noua nu ne trebuie o capra, de ca sa aiba vecinul una? Mai da-l dracu cu capra lui cu tot.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Subtil.
  Si daca e vorba de … sa zicem o piesa proasta de teatru, din cadrul unui proiect dragut ?
  Mai e ok sa sustii ceva ce nu-ti place, doar pentru ca e a vecinului ?

  • #2 Comentariu nou

   in momentul in care ataci tot proiectul, care e o initiativa laudabila se schimba termenii

  • #3 Comentariu nou

   Prima impresie conteaza. Trebuia sa fii acolo 🙂

 2. #4 Comentariu nou

  Poti s-o interpretezi si altfel (desi, din pacate, nu e cazul): Romania e o „comunitate” unde incalcarea legii atrage reactia societatii civile, nu e nevoie mereu de interventia unei forte normativ-coercitive (politie, jandarmi sau draci :D)

  De aici deduc eu ca o alta problema e felul in care ne vedem noi pe noi insine. Cu alte cuvinte, daca eram in Germania, actiunea bancului avea loc in rai, unde cei din urma, nemtii, nu erau controlati de ingeri pentru ca ei stiau sa se corecteze singuri avand o societate civila activa si responsabila 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.