Civism şi solidaritate pentru cine?

Articol din categoria: atitudini


Prefectul de Buzău, Paul Beganu: Primele drumuri accesibile după viscol au fost cele spre cârciumi

 

Declaraţia asta m-a lăsat un pic fără cuvinte. Poate şi pentru că sunt conştient că, din păcate, există un sâmbure de adevăr aici. Avem puterea exemplului de acum câţiva ani, când jandarmi, militari şi voluntari luptau cu torentele de apă iar locuitorii localităţilor ameninţate de viitui stăteau în cârciumă şi cinsteau un pahar.

Acum nu vreau să pozez în hater sau gigi-contra, dimpotrivă, am un mare respect pentru cei care au ales să meargă cu ajutoare în zonele afectate. De la cluburi de off-road, suporterii care s-au unit pentru un scop nobil, voluntari până la  autorităţi, toţi merită câte o statuie. Eu am dat un pic de zăpadă din faţa blocului şi mi s-a părut o muncă titatică, dar să te lupţi cu nămeti de 3 metri…

Problema pe care mi-o pun este dacă nu cumva locuitorul de rând al ţării s-a învăţat să aştepte cuminte intervenţia cuiva care să-l scoată de sub nămeţi sau să îl apere de ape. Oarecum ajutorul voluntarilor sau al autorităţilor a devenit un drept pe care şi-l arogă fiecare sinistrat.

E datoria lor să sape tranşee prin zăpadă. Măcar până la cârciumă. Ce-o mai urma, om vedea noi.

Foto: Florentin Coman

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Intr-una din serile trecute am vazut un reportaj cu o batranica dintr-un sat acopeirt cu zapada, care spunea ca a rugat un vecin sa o ajute cu zapada din jurul casei, iar acesta a cerut o anumita suma de bani in schimbul serviciului. Mi se pare absolut inadmisibil gandirea unora dintre romani, stim ca e nevoie de ajutorula utoritatilor dar totusi am putea depune si noi putin mai mutl efort.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.