Cine știe unde e cea mai bună ciorbă de burtă din univers?

Articol din categoria: andreiu

ciorba de burta

Salut! Sunt Andrei și detest ciorba de burtă!

Așa ar suna prezentarea mea la o adunare a gurmanzilor sau măcar la una despre mâncare. Da, nu îmi place ciorba de burtă. Am mâncat o singură dată, pe la 4 ani și de atunci nu vreau nici să mai aud de ea. Acum e mai bine, înainte mi se făcea rău și doar dacă o vedem sau simțeam miros prin preajma mea. Mai concret, dacă la restaurant cineva mânca ciorbă de burtă lângă mine, nu mai puteam mânca nimic. Ori plecam ori stăteam pe apă și atât.

Bineînțeles, ca orice om care se descalță când se duce în vizită, am prieteni români care nu pot concepe ca eu să nu mănânc lătura magică și îmi tot spun că sigur nu am mâncat-o pe aia care trebuie făcută de : mama, tata, unchiu-miu, cocoșatu, șchiopu, tanti Aglae, maică-sa lu Titi de la 4 și continuați voi cu cine vreți. Pentru că aia e ”the ciorbă” și mă va face să îmi dau restart și să alerg noaptea pe la 2 desculț prin oraș după o burtă fiartă-n zeamă.

Bineînțeles că nu voi mânca așa ceva vreodată, vreau doar să aflu unde se mănâncă ciorbă super bună?! de burtă ca data viitoare să pot combate cu brio recomandările călduroase și insistente despre locuri unde e musai să merg să mănânc.

 

PS pt bloggeri: de kontiki de la Sibiu știu deja, parcă e și un festival al ciorbei de burtă acolo, prin vară

 

gross via shutterstock

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Scumbag Andrei #hihi

 2. #2 Comentariu nou

  Nici eu nu-s mare fan. Prefer oricand ciorba radauteana, cu piept de pui. Zeama are cam acelasi gust 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Tot la Sibiu, e o spelunca la demisol, restaurant Prima se numeste.
  Ori faci rezervare ori mergi si stai la coada.
  E renumit pentru ciorba de burta, aproape toata lumea comanda ciorba de burta.
  E geniala.

 4. #4 Comentariu nou

  @Robert. hai sa nu vorbim din auzite.
  Ciorba e buna. Si mie imi place mai mult decat la kontiki, dar statu la coada nu e o regula. De fapt se intampla foarte rar sa nu ai loc.

 5. #5 Comentariu nou

  Pancu, depinde de ora la care te duci la Prima. Dimineata inainte de 11 si dupamasa dupa 4 e ok. Intre orele astea astepti sa te puna la masa cand au ceva liber, si in majoritatea timpului te asezi la masa cu straini. Dar merita, oh doamne, merita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.