Cine stabileste moda?

Articol din categoria: andreiu

Lansez o intrebare, poate banala pentru reprezentantele sexului frumos si tare, dar care pe mine ma framanta de multa vreme si simt eu ca nu sunt singurul purtator de barba dornic sa afle asta.

Va intreb eu cine, cum, cand si pe ce criteria stabileste ce se poarta? Cine stabileste trendurile in moda?  Si ma refer la haine, incaltari, coafuri, bijuterii, parfumuri si ce Dumnezeu s-o plia dupa cum bate moda?

Adica eu nu ma prind daca tendintele astea vin in mod natural de la noi, oamenii sau daca sta un nene sau o tanti, cugeta ce cugeta si dicteaza : “asta o sa se poarte!” Ca daca sta cineva sa cugete ca anul asta se poarta pijamale cu crocodili albastri si parul vopsit blond pe interior si verde pe exterior ma intreb de unde a ajuns el la concluzia asta? Dupa ce criterii se ghideaza? Sau cum? Tot el/ea stabileste si trendsetterii?

Va foarte multumesc daca binevoiti sa ma scoateti din ceata.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Trendurile le stabilesc marii designeri; prezentarile de moda de la Saptamana Modei din Londra, Paris, Milan, New York sunt locurile de unde pornesc toate ideile „crete” sau nu. Evident , nu tot ce ajunge pe podium este si posibil a fi purtat pe strada. Aici intervin casele de moda care produc streetwear, casualwear si duc marfa in magazine.
  Cat despre cine stabileste stilul PROPRIU…aici deja e vorba despre personalitatea fiecaruia. Poate sa se poarta roz ca eu nu ma imbrac in asa ceva nici moarta. Or fi uggs „pe val” dar eu le consider cele mai urata incaltari inventate vreodata (jur ca mai bine pun cizme de cauciuc in picioare decat alea!).
  Da, e complicat stilul si mai complicata moda….

  • #2 Comentariu nou

   @cristina dar marii designeri se inspira de undeva sau le scot asa, din burta? :))

 2. #3 Comentariu nou

  Chestia cu moda e relativa! Si…sa fim seriosi, oamenii de rand tin cont de trendul de la Paris??? Au propriul lor fashion stil!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.