Îmi place că încep să prindă contur din ce în ce mai multe acțiuni civice formate din oameni care aleg să se implice și să schimbe lucrurile, pe cât posibil, în loc să stea să se plângă și atât.

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii. Cu alte cuvinte, creăm aplicații civice în următoarele domenii:

informare și acces la informații publice, facilitarea accesului la servicii publice, implicare civică și colaborare, educare și promovare a culturii.

Code for Romania este o organizație neguvernamentală neafiliată politic și apolitică, înființată în 2016. În acest moment organizația este susținută financiar de propria comunitate de 60 voluntari din România și diaspora.

Voluntarii se pot implica oricât doresc, începând de la o oră pe săptămână. Toate soluțiile tehnice se dezvoltă online și în format open source. O listă de proiecte la care se lucrează sau la care s-a lucrat, avem aici.

Pe www.code4.ro și pe pagina de facebook Code for Romania puteți găsi informații despre metodologia de lucru, despre proiecte dar și despre echipă.

Baftă multă, domnilor! Să vă iasă toate și să auzim numai de bine!