Noi trăim într-o bulă. Unde avem pretenția să producem chestii de calitate, content relevant, să avem niște bune practici pe care să le respectăm, să facem proiecte culeanu și să luăm premii.

Ne bucură când ne apreciază oameni tari din industrie și avem orgasme când vreun influencer ne preia și duce vestea mai departe organic. E un earned beton, să-l pui în ramă. E și competiție între branduri, între agenții, între oameni. Și e bine să fie așa.

E frumos la noi în bulă, dar hai să vedem ce se întâmplă dincolo de ea, adică acolo unde sunt oamenii ăia mulți.

Păi ne putem confrunta cu situații din cele mai diverse.

Gen o benzinărie de la colț de intersecție.

Care să rupă tot pe internet. Tot, fără drept de apel. 844 de shares. Bine, vreo 100 să zicem că sunt la bășcălie date, dar totuși. Cifrele rămân.

Sau apare un anunț ca ăsta de mai jos, la videchat.

E din august și se viralizează în noiembrie, dar totuși.
Eh, chestii d-astea tot apar mereu, trebuie doar să ai răbdare, că ele vin. Neplanificate, fără strategie, fără aprobări și fără campanii. Și prind la lume, și se duce vestea mai departe și mesajul ajunge organic la sute de mii de oameni.

Eh, sutele astea de mii de oameni sunt oamenii ăia de pe internet, oamenii ăia care își iau smartfon la 1 euro și se uită la bendeac pe mobil. Sunt oamenii ăia PE care nu îi prinde nici un excel în afară de cele de la Newmarkt și Unirea. Sunt ăia care merg la ziua izabelei și mai știu eu ce tâmpenii.

Și nu, nu sunt ăia din grupurile de trolling. Ăia de acolo sunt 100 de amețiți cu toții, niciunul dintre ei cu drept de a circula singuri cu liftul. Eu vorbesc aici de masa aia mare oameni cu conexiune la internet și pe care nu vrem să o luăm în calcule.

Există. Și e mare. Celălalt internet e cât se poate de real și așteaptă să nu mai fie neglijat. A demonstrat deja că poate să facă multe.