Andrei, ne vedem la 5AM în Piața Victoriei!
-huh? la ora aia? Cu ce-am greșit?
-Păi mergem la Timișoara, la Fabrica de Bere, să lansăm oficial Timișoreana Nepasteurizată!
-Ah, păi de ce nu zici așa?
Cam atât de greu a fost să mă las convins de cei de la Timișoreana să mă trezesc la 4AM, de bună voie și să plec de nebun pe străzi. Bașca, l-am cules și pe Mariciu din drum, să nu bată amar de cale pe jos la ora aia.
Am plecat cu noaptea în cap spre Timișoara, într-un grup select, alături de Cetin, Mariciu, , Chinezu Cristi China, Manafu și Claudiu.
Un pic despre Timișoara: același oraș mișto, care îmi place o grămadă, probabil locul unde m-aș muta dacă m-aș decide să las Bucureștiul în spate la un moment dat. Au și Uber, au și oameni pe care îi știu și care îmi sunt dragi, au și festival de jazz în vară, numai calități.
Despre Timișoreana acum, că asta a fost cauza nu consecința deplasării.
Pe scurt, fabrica din Timișoara este cea mai veche fabrică de bere din România, făcută la 1718, după cum bine știm că scrie pe halbele lor. Ce nu scrie nicăieri și afli doar de la sursă este că fabrica a fost construită nu neapărat pentru plăcere ci din nevoia de a avea o băutură potabilă la îndemână, apa urbei fiind destul de nasoală. Chestia asta a facut-o obiectiv strategic și, deși era în afara zidurilor cetății, avea garnizoană militară detașată permanent acolo. Treabă serioasă, nu glumă.
Despre Timișoreana Nepasteurizată vă pot spune că este cel mai nou proiect al celor din fabrică, proiect ce vine pentru întâmpinarea unor nevoi de consum care se conturează pe la noi în ultima vreme, nevoi de mai mult premium și mai mult raw, cât mai puțin procesat, cât mai aproape de adevăr.
„Ne-am propus să anunțăm această inovație în Timișoara, pentru a celebra orașul în care s-a născut Timișoreana și în care a fost înființată prima fabrică de bere din România, în secolul al XVIII-lea. Suntem onorați că facem parte din povestea Timișoreana și că prin dezvoltarea acestui brand de tradiție al românilor, precum și prin operațiunile noastre de producție din Timișoara, contribuim la dezvoltarea comunității locale și la păstrarea unui secret al maeștrilor berari, vechi de aproape 300 de ani”, adaugă Oana Mateescu, Senior External Relations Manager, Ursus Breweries.
Am trecut prin fabrică, prin toate etapele preparării berii și am putut vedea cam cât de calculat e totul, fără abatere, fără loc de eroare. Am gustat must, am mâncat hamei prăjit, am băut și bere direct de la sursă, am trecut prin toate etapele zilnice ale muncii de berar profesionist. Și la Timișoreana e un super maestru berar, Zoltan, care poate povesti zile întregi despre bere și n-ar epuiza subiectul.
De fapt, toată echipa de la Timișoreana e mișto, se vede că sunt oameni 100% dedicați industriei, pentru că ne-a fost imposibil să-i încuiem cu vreo întrebare.
Și da, berea se face conform celor mai înalte standarde.
„Este un moment important pentru Timișoreana. Prin lansarea Timișoreana Nepasteurizată, secretul berarilor, transmis din generație în generație, ajunge pe mesele tuturor românilor. Și pentru că secretele bune nu se spun, ci se savurează, invităm toți consumatorii să se bucure de o bere cu gust proaspăt, ca in fabrică, alături de cei dragi”, declară Tudor Ghiurcă, Senior Brand Manager Timișoreana.
Altfel, berea e ce trebuie, doar că trebuie consumată rapid, pentru că expiră repede. Diferența dintre berea pasteurizată și nepasteurizată am spus-o în articolul trecut – termenul de valabilitate a berii Timisoreana Nepasteurizata este de 6 luni. Tehnologia inovatoare a filtrării speciale la rece care permite păstrarea gustului proaspăt al Nepasteurizatei mai mult timp. Si în același timp să fie asigurat stabilitatea berii pe toată durata termenului de valabilitate de 6 luni și la toate ambalajele – sticlă, doza, keg.
A fost mișto, păcat că a fost scurt. Întotdeauna o să revin cu plăcere, atât la Timișoara, cât și la fabrica de bere de acolo.
5 comentarii Adaugă comentariu
Deja se gaseste in Mega si Carrefour, am baut si eu. E foarte buna si racoroasa, bine ca vine vara!
Abia astept s-o degust. Mie-mi placea mult si Timisoreana Bruna, dar n-am mai vazut-o prin rafturi 🙁
Mie nu mi-a placut, am cumparat 3 sticle si dupa ce am baut jumatate din prima am aruncat restul de 2 sticle jumatate. E bunicica la gust dar m-am balonat si e facuta cu porumb, urasc berea din porumb.
Cand aud de bere ma gandesc intruna la Beraria H. Faina locatie! Consum alcool doar ocazional insa cred ca ar fi o experienta faina sa vizitez acest loc. Am avut odata o degustare (la Ciucas sau Ursus, daca nu ma insel) si a fost foarte interesant. Multam de poze si detalii!
Cred că ai mâncat malț prăjit, nu hamei. 😉