Ce ai face cu 2 milioane de euro?

Articol din categoria: ca la noi

Întreb pentru că cei din cadrul bisericii nu prea ştiu. Sau nu prea vor să se ştie ce se vor face cu cele 2 milioane de euro adunate de la enoriaşi în timpul pupatului de oase de la Iaşi.

Nici nu se pune problema donării banilor unor case de copii sau azile de bătrâni, nu e treaba bisericii să facă astfel de acţiuni caritabile şi să ajute aproapele nevoiaş. Mă gândesc că jumătate ar putea merge către catedrala nesimţirii neamului şi de restul de 1 milion ar merge lejer nişte S Classe sau ceva BMW seria 7, nu?

Dar românul merge, se calcă în picioare la pupat de oseminte, donează bani bisericii pentru că „aşa trebuie” şi votează cu becali sau diaconescu. Că ne apără de ciocoi sau sunt oameni cu frica ălui de sus

2012 nu e degeaba „Anul Caragiale”.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Am fost cu bloggerii ieșeni la un tur al Neamțului. Ultima staționare a fost la Castelul Sturza, din Miclăușeni, județul Iași. Deci, pentru mănăstirea de lângă castel s-au găsit bani pentru restaurare și modernizare, pentru castel nu. Uite, cu două milioane se poate face treabă excelentă.

  Menționez că și castelul și mănăstirea de la Miclăușeni sunt în administrarea BOR.

 2. #2 Comentariu nou

  eu astept momentul in care Biserica va deschide scoli si spitale. toti banutii astia irositi pe bisericile din ce in ce mai mari ar salva sistemul de sanatate si de invatamant pe care le distrug alesii de ceva timp.

  credinta e in suflet si s-ar putea manifesta la fel de puternic si intr-un cort. si poate oamenii ar fi mai fericiti si mai aproape de preoti daca acestia i-ar ajuta cu adevarat.

 3. #3 Comentariu nou

  Oamenii dau 5 lei cersetorului pe strada, dar nu cumpara copilului o punga de popcorn sau un porumb fiert de la comerciantul care plateste taxe si incearca sa aiba propriul job.

 4. #4 Comentariu nou

  Ce as face cu 2 milioane de euro? Probabil fizica nucleara.
  Acum serios, cred ca as dona unor spitale si case de copii. Eu as fi multumit si cu 1000 de euro, 2 milioane ar insemna nesimtire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.