Cât zahăr este în produsele pentru copii

Articol din categoria: andreiu, liliput

Am fost curios să văd cât zahăr este într-o felie de lapte, de la Kinder. Produs destinat copiilor.

8.3 grame din 28 de grame de produs total. Asta înseamnă 29% . Am pus zahăr în cântar pentru comparație. Sau vin cam 2 cuburi jumătate, dacă vreți să calculăm în cuburi.

Mi se pare incredibil de mult, incredibil, să ai o treime din produs doar zahăr, știind că zahărul este unul dintre cele mai nocive chestii pe care le poți da, care dă dependeță urâtă, care face mai mult rău decât bine.

Recomandările medicilor spun că un copil între 2 sau 18 ani nu trebuie să bage mai mult de 25 de grame de zahăr în fiecare zi. Dar zahărul ăla se ia și din fructe și alte alimente.

Consumul excesiv de zahăr poate conduce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare și multe alte chestii urâte. Și mai ales la copii nu ar trebui să se întâmple toate astea.

Nu suntem părinți absurzi, care să nu dea deloc zahăr sau dulciuri copilului, îi dăm, inclusiv chestii de la kinder, cum ar fi ouăle, pe care le luăm pentru jucărie și facem pe din două ciocolata, dar tot mi se pare incredibil de mult nivelul de zahăr pe care îl găsim în chestiile pentru copii.

Uitați-vă pe etichete doar, de acum.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Nu ma mira pentru ca stiu cat zahar se pune la o prajitura de casa. Pentru o tava medie se foloseste cana ca unitate de masura.

 2. #2 Comentariu nou

  Stai sa vezi la Barni cat zahar are…eu am rămas masca. Kinder sunt mai moderați, totuși și eu sunt de părere că ar putea pune și mai puțin zahar și tot sa aibă gust bun.

 3. #3 Comentariu nou

  Nu-mi se pare corect *Cât zahăr este în produsele pentru copii* .Forma care-mi se pare corecta este * Cât zahăr au produsele pentru copii* No Hate

 4. #4 Comentariu nou

  Păi, nici la adulți nu stăm mai bine. Dacă te uiți pe eticheta la dulcegării ai așa: zahăr, sirop de…, extract de etc. La bază tot zahăr este doar că în altă formă. Ingredientele se trec descrescător ponderii lor în produs, deci e cam de speriat.

 5. #5 Comentariu nou

  Si crezi ca la noi adultii e mai bine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.