Cât de iresponsabil să fii, ca părinte? Cât de multă încredere să ai într-o aplicație?

Articol din categoria: ca la noi

Am recitit de vreo 3 ori postarea Ralucăi și în continuare nu îmi revin din mirare.

Pe scurt, o mamă/bonă cheamă un UBER să trimită un copil la școală. Coboară, nu se uită la numărul mașinii și urcă copilul în altă mașină UBER, pe care o comandase Raluca. Scurt de doi, confuzie mare, mașinile și șoferii de Uber confuzați, etc. Noroc cu un alt copil! care mergea la școală tot cu Uber și s-au recunoscut cei doi.

Acum, întrebarea care se pune, e cât de inconștienți sunt părinții ăia care își trimit copilul singur cu UBER la școală?

Cum să trimiți copil mic cu mașina cu un străin? Fără scaun de copil, fără centuri, fără nimic? Și nu, nu e cazul aici de mers pe încredere, nici măcar de făcut comparația cu trimis la școală cu autobuzul/pe jos.

Ca reprezentant al ultimei generații cu cheia de gât, vă spun că nici eu până în clasa a 2a nu prea mergeam/veneam singur de la școală. Era mereu cineva care să ne supravegheze, fie părinții prin rotație, fie vecini, fie părinți de colegi.

Câtă încredere să ai într-o aplicație de ridesharing încât să trimiți copilul așa, out of nowhere, cu un necunoscut? Și nu, nu te ajută la absolut nimic faptul că știi ce mașină e, ce număr are și cum îl cheamă pe șofer. Poate fi un pedofil, poate fi un psihopat sau poate avea un accident de mașină. Se pot întâmpla un milion de lucruri de care tu să nu ai habar decât când este poate prea târziu.

Cât de aerian (voiam să spun cretin) să fii încât, chiar dacă trimiți copilul cu uber, să nu verifici de 100 de ori numărul mașinii?

Și aici nu știu câtă vină are Uber cât șoferul și mama/bona. Asta din urmă e cea mai vinovată, apoi șoferul, apoi aplicația. Șoferul să zicem că ia cursa de frica ratingului negativ, dar uber ar trebui să aibă o soluție decentă pentru cazurile astea.

Uluitor, oricum. Mi se pare că mergem din rău în mai rău.

 

Precizări venite de la Uber:

 

Conform regulilor de utilizare ale aplicației Uber, utilizatorii trebuie să aibă minimum 18 ani, iar minorii trebuie însoțiți de deținătorul contului. Descurajăm această practică și luăm măsuri de fiecare data când suntem notificați prin intermediul serviciului de suport.

Siguranța utilizatorilor noștri este foarte importantă și le mulțumim pentru încredere. Tehnologia noastră face din Uber una dintre cele mai sigure și transparente opțiuni de mobilitate urbană, dar e important de precizat, mai ales în cazuri ca acesta, că niciun mijoc de transport nu este 100% sigur. „

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Toata lumea are incredere domne’. Romanii sunt oameni cinstiti si sanatosi, nu se pot intampla dinalea cum vezi tu prin filmele pe care ti le servesc pe tava imperialistii americani…

  2. #2 Comentariu nou

    cam tot atât de tâmpiți pe cât au fost când s-au mutat la mama dracu’, unde n-au transport în comun și au nevoie de taxi să ajungă la școală

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.