Ieri am avut ceva treabă prin oraș și, cum era o vreme bună de Bacovia, am lăsat mașina acasă. Ajung pe la Perla pe la prânz și zic că spre casă o iau cu tramvaiul și autobuzul.

Partea bună era că am prins tramvaiul 10 în stație, partea proastă e că era plin ochi, am înțeles că nu venise de vreo 20 de minute, și a ieșit buluc. Adică s-a mers ca într-o cutie de sardine până la Piața Sudului.

Contrar a ceea ce spun unii influenceri apropiați casei Firea, nu prea aveam loc de edita laptopul, nici wifi nu am văzut, dar măcar era cald și erai în siguranță, nu puteai cădea la o frână bruscă.

Ca o paranteză, unii oameni ( ca să nu zic bătrânii) nu au stare. E o mișcare nebună în tramvai. Se urcă pe prima ușă apoi își croiesc loc în spate, nu știu din ce motive. Migrează de la ușă la geam și invers. Stau în ușă când nu coboară sau se ridică de pe scaun exact când ajunge tramvaiul în stație. E minunat de observat, vă zic.

Revenind la subiect, eu merg des cu autobuzul, în tramvai cred că e prima oară când mă urc anul ăsta, și am apreciat maxim plata prin SMS. 30 de cenți și aia a fost, nu mă mai complic cu card, alimentat, validat.

Doar că, spre deosebire de cardul clasic, călătoria plătită prin SMS e valabilă doar o oră. Apoi, dacă vine controlul, ești pasibil de amendă.

Eu am dat sms la 14:44 și am coborât din 10 la 15:40, urcând la Perla. Dacă luam de la Banu Manta, expira valabilitatea până ajungeam la destinație.

În concluzie, deci, e mișto că poți lua bilet prin sms, dar e bine să fii atent să nu iei și amendă, tot din cauză de sms.

Altfel, e nevoie de alte tramvaie, alte linii, alte străzi, alți pasageri și suntem bine.