Acum vreo 2-3 ani era o isterie generalizată, mai ales prin plaiurile de social media, cu macarons. Știți voi, acei biscuți umpluți care conțin numele tuturor drumurilor europene, dar foarte apreciați și evanghelizați. Să nu carecumva să fi cutezat a zice un lucru de rău despre ei, că imediat erai taxat și pus la colț de arhanghelii macaronici.

 

Pentru că, nu-i așa, nu ai pic de cultură gastronimică și ești nimic altceva decât un superficial care mănâncă doar pentru că îi este foame, nu pentru un orgasm al papilelor gustative. Și un #sărac invidios, care nu-și permite să dea 10 lei pe bucată, motiv pentru care alege să chibițeze de pe margine. În fine, a trecut vremea, nimeni nu se mai agită, ceea ce nu e neapărat rău. Ba chiar mă încearcă un sentiment de bucurie.

În anul domnului 2015 a apărut altă manie în norod: burgerul. Toată lumea face burgeri, toată lumea mănâncă burgeri. Doar că nu toată lumea se pricepe la burgeri. Și aici mă refer la preparat burgeri. Pentru că nu le poți face pe toate perfect, chiar dacă ai vrea. Sunt de acord cu Hoinaru aici, care a fost dezamăgit de marele festival al burgerilor.

Serios acum, un festival al burgerilor? Ne oprim un pic și tragem niște aer în piept? De când a devenit burgerul o entitate de interes național încât să-i dedicăm un festival?  De altfel râdem de ăia care se îmbulzesc la mici de 1 mai, dar noi ce facem? Exact o micărie d-aia, doar că la un nivel elitist. Cred că cel mai normal lucru care putea fi făcut l-a făcut Radu, cu Turul Burgerilor. Să poți vedea în tihnă despre ce este vorba.

Repet, burgerul este noul macaron. Să așteptăm să treacă valul de entuziasm și să putem mânca și noi un burger pentru ceea ce este el, nu pentru a epata social.