Lângă blocul nostru este un părculeț destul de mișto, mai ales de ieșit ziua cu copilul, de stat seara la o poveste când e mai răcoare, o oază de liniște și un pic de verdeață într-o mare de betoane. Foarte util pentru bătrâni și pentru copii, totodată.

Parculețul ăsta se închide teoretic la 11 seara și nu permite accesul cu animale de companie. Zic teoretic pentru că noaptea se dezlănțuie jihadul.

Se tot strânge o gașcă de băeți de cartier, care fie sar gardul, fie au cheie de la lacăt și care toată noaptea fac circul de pe lume. Trecem peste mirosul de iarbă proaspătă care te trăznește în nas dacă treci pe lângă parc, dar problema mare e cu volumul cu care aleg să-și satisfacă reciproc mamele. Și altele. Cam de pe la ora 12 până dincolo de 4 dimineața e ca la nebuni. În plin sezon de dormit cu geamurile deschise.

Ce e de făcut? Zic să trec peste copilăria la Brăila și să aleg partea pacifistă, adică să nu cobor la ei cu bâta și să aleg să sun la poliție.

Ei bine, aici începe comedia adevărată. Dacă suni la 112, cei de acolo spun că nu ține de ei și trebuie să suni la Poliția Locală. Da, la poliția locală, aia care se plimbă cu mașina de golf prin IOR.

Azi noapte s-a întâmplat episodul numaiștiucât de sunat la locală. La 03 am în cartier era cum se aude în video de mai jos. Mame, rude, nebunie, sticle trântite și toate cele.

Sun la locală. Îmi răspunde un dispecer căruia i-am cerut scuze că l-am trezit din somn. Îi spun problema,  zice că trimite o echipă.

Echipa poliției locale a ajuns la fața locului după 20 de minute, cu mașina, pe un drum pe care îl parcurci în 18 minute pe jos. Cu mașina nu ai cum să faci mai mult de 10 minute. Se vede în poza cu google maps.

Până au venit ei, un derbedeii au dispărut, goniți fiind de un vecin care a ales să iasă pe geam și să îi amenințe cu poliția, cu vreo 5 minute înainte să apară echipajul de la locală.

Probabil vom repeta povestea și la noapte și tot așa până în octombrie. Pentru că cei de la locală știu problema ( sigur sunt multe apeluri cu același motiv) dar probabil le este frică să se ia în gură cu niște golani beți.

Așa că ce e de făcut? Dacă te duci la ei și le faci capul praf cu bâta, te duci la pușcărie pentru că nu ai voie să îți faci dreptate singur. Dacă suni la poliție, te trimite la locală, pentru că nu e de competența lor. Poliția locală e la fel de competentă precum peștele pe care îl am eu în acvariu.

Singurii care au de câștigat din toată combinația asta sunt derbedeii. Și pe stradă ca și în politică.

P.S: ar mai fi o variantă să-mi iau pușcă de airsoft.