Ieri, la revenirea în țară din vacanță, am ajuns inevitabil pe A1, pentru că este cam singura soluție prin care poți intra în oraș, când vii dinspre vest. Am văzut garduri rupte sau inexistente, animale moarte pe carosabil, lipsa totală a baghetelor anti-orbire dintre sensuri, parapeți rupți,  lipsa totală a telefoanelor de SOS sau a camerelor de luat vederi.

Asta nu poate fi considerată o șosea de mare viteză, unde să poți rula în siguranță cu 130 km/h fără să fii expus pericolului, pentru că în orice moment poate intra o turmă de oi sau o cireadă de vaci, care să dorească să ajungă pe partea cealaltă și e mai scurt așa. Sau un câine. Sau orice.

Citeam zilele trecute cum că cei de la RATB au fost călcați de protecția consumatorului și cam arși pentru nerespectarea normelor de funționare.

Mă aștept ca cei de la ANPC să facă la fel și cu CNADR, pentru că atitudinea asta miserupistă a administratorului de drum poate avea consecințe nasoale la un moment dat. Este vorba de un drum extrem de circulat, iar neglijența de care se dă dovadă poate însemna periclitarea siguranței cetățeanului, a participantului la trafic și a pasagerilor. Și nu e de glumă. Pentru asta, autostrada A1 ar trebui închisă circulației până se reglementează situația.

sursa foto