Au început înscrierile pentru primul program de mentorship dedicat femeilor din industria muzicală din Romania

Articol din categoria: andreiu

Până pe 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie gratuit la MEWEM (Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry) – primul program de mentorat dedicat doamnelor și domnișoarelor din industria muzicală din Romania. 10 femei-lider din industria muzicală vor ghida 10 femei la început de drum timp de 3 luni, perioadă în care le vor oferi sprijin, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

Programul MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Romania și adresează o problemă frecventă din industriile culturale și creative –  subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați. Aceasta nu este o problemă specifică doar pieței muzicale românești – un studiu recent realizat de EBU Media Intelligence Service arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală globală.

Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să dăm tonul unei schimbări care să echilibreze reprezentarea de gen în industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor. Mentorii din program sunt femei cu poziții cheie în industria muzicală românească –  manageri de artiști sau de case de discuri, promoteri de festivaluri, specialiste în comunicare și artiste independente – care și-au construit carierele în ani de muncă și care vor oferi sfaturi și inspirație femeilor ce acum pășesc pe acest drum” declară Carina Sava, coordonatoarea proiectului si una dintre cei 10  mentori.

Mentorii programului MEWEM Romania vor fi:

Alina Manole – Artist independent

Anca Lupeș – Fondatoare Mastering the Music Business

Anamaria Hancu – Communications Manager INNA & Antonia

Carina Sava – Fondatoare și artist manager Watermelon Agency

Cristina Bazavan- Jurnalist, specialist în comunicare

Ioana Chereji – PR Manager UNTOLD & Neversea

Iulia Pop – Co-fondatoare & PR Manager Overground Music

Iulia Popovici– Jurnalist, curator de arte performative

Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC 

Olga Juverdeanu – CEO Global Records

Înscrierea în program este gratuită prin completarea formularului disponibil pe http://rawmusic.ro/mewem. Înscrierile se vor desfășura în perioada 1 martie – 18 aprilie 2021, iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 26 aprilie. Programul va consta în participarea la sesiuni one-to-one cu mentorii, la workshop-uri și întâlniri pe diverse teme legate de industria muzicală.

MEWEM Romania este organizat de Asociația RAW Music, co-finanțat prin programul Europa Creativă, susținut de Mastering the Music Business și Women in Music Romania.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Pare interesant, dar in Romania nu merita. Daca aveam calitati muzicale (suspectez ca am, ureche muzicala am sigur, dar clar am vocea neslefuita si am nevoie de indrumare si de cineva cu experienta, sa imi zica daca e ceva de capul meu sau nu), as fi optat pentru un astfel de program in afara.
  Uitandu-te la piata muzicala de la noi, ai de ales intre:
  – Cantaraeta de muzica mainstream (pop, trap, dance, ce naiba se mai da la radio) si traiesti din… reclame, concerte de la primarii si cam atat. Inna e singura care a facut senzatie pe plan mondial, ca i-a avut in spate pe baietii de la Play&Win, nu a fost vreo femeie in background.
  – Cantaraeta de manele. Banii or fi buni, dar mediul in care canti, numai printre infractori si libidnosi… meh.
  – Cantareata de muzica populara. Tre’ sa te abonezi la estetician, sa te chilotezi pe instagram si sa bagi 3-4 nunti pe zi, vara, daca vrei sa fii ca Vladuta Lupau.

  Metal, rock? NIMIC. Mort.

 2. #2 Comentariu nou

  Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.