Apelăm cam mult la dumnezeu, nu vi se pare?

Articol din categoria: andreiu

Mă uitam zilele trecute la noul selecționer care ne spunea că „Cu ajutorul lui dumnezeu, ne vom califica” și mă întrebam el ce mai face pe bancă din moment ce totul depinde de voia domnului.

Mai văd diverși oameni de stat, cu funcție înaltă, premier, miniștri, care zic că dacă va vrea dumnezeu, va ploua și vom avea o recoltă bună. Ministrul agriculturii, de asemenea, nu înțeleg ce face și care este rolul lui, dacă așteptăm de sus soluțiile.

Tot cu voia domnului, nu ne vor ataca rușii. Și, dacă, totuși, ne atacă, cu voia domnului, vom scăpa cu ajutorul NATO. Sinistrul apărării nu înțeleg ce rol are în ecuație.

Ne-am obișnuit să apelăm la divinitate în loc să ne facem treaba. Să ne ajute dumnezeu să ne calificăm la mondiale și europene, nu să investim în sport și în tineret. L-am schimbat și pe Rădoi, l-am adus pe Edy să nu facă nimic, să mai bifăm o dezamăgire națională. Că antrenorii sunt vinovați, nu lipsa completă de interes și determinare înspre sport.

Să ne plouă dumnezeu culturile, nu să facem un sistem bun de irigații, care să combată seceta. Suntem țara care are trei sferturi din frontiere cu râuri și fluvii și ne plângem de secetă an de an. Stăm la mila ploilor și ne uităm la ape cum curg la vale.

Cu apărarea nu mai e nimic de zis, frontierele sunt ciur, corupția la cel mai sus nivel, nici dracu nu ne apără, d-apăi ăl de sus.

Și cam ăștia suntem. Să nu muncim, să ne dea dumnezeu. Să pice din cer, dacă se poate, noi avem greutăți.

Poate dă dumnezeu și-mi iau și eu un BMW anul ăsta. Sau un Harley. Sau un Indian. Cum o vrea Domnu!

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Asta e caracteristica unei mari părți din populația RO. Să mi se dea, să mi se facă, să primesc, să am, etc etc dar fără să fac eu ceva în direcția aia. Să nu pun să muncesc, să învăț, să nu mai fiu lepră, etc.
  Am reușit să nu mă mai consum cu aștia religioși și îi ignor cu grație dacă mă ignoră și ei – nu îmi prea iese tot timpul dar… cu ajutorul lui dumnezeu :)) voi răzbi.
  Visul meu este să prind timpul când religia și biserica o să fie jos tare și o să fie nevoită să vândă dintre biserici (clădiri) că nu mai au cu ce le întreține și să cumpăr una să o fac bordel sau club cu dansuri la bară.

 2. #2 Comentariu nou

  Daca da dumnezeu, da direct un Indian Dark Horse, nu se mai incura cu bmw sau harley

 3. #3 Comentariu nou

  Ai dreptate că tot așteaptă să le pice și nu se gândesc la ce să facă ei, dar mai e și altceva: unii chiar speră la minuni (deși mi se pare stupid, ca un elev care nu a învățat, dar se roagă să ia notă de trecere sau chiar notă mare!), alții sunt manipulatori- cum ar fi politicienii care știu că „poporul” e credincios și atunci o tot dau cu religia/Domnul ca să aibă votanți. România este stat laic, conform constituției, dar în realitate nu este, mereu biserica interferează cu instituțiile statului într-un „parteneriat” de care mi se face cam silă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.