Pentru că între 14 și 29 de ani nu am avut decât brazi de plastic, sau deloc, de anul trecut am început să iau brazi naturali.

După ce anul trecut am avut cel mai urât brad din istoria brazilor, un fel de Victor Ciorbea cu cetina tot verde, luat dintr-o parcare, anul ăsta am mers pe mâna specialiștilor. Adică am luat brad de la MagazinuldeBrazi.

E pe alese, e cu livrare gratuită și e fie în ghiveci, fie tăiat. Brazii sunt  disponibili în peste 20 de categorii de înălțime (0,60-12 m) și 7 soiuri diferite.

Cât despre ecologie și prietenie cu mediul, la nivel european se plantează vreo 400 de milioane de brazi anual și se extrag spre comercializare doar vreo 60. Tot ce se vinde cu acte este reglementat și ținut sub control. Adică brazii de îi avem noi în case pentru asta sunt plantați, pentru împodobeală.

Altfel, pentru un brad de plastic reciclarea este interesată numai de scheletul metalic al bradului artificial, iar restul de masă plastică se aruncă pe foc, iar din arderea resturilor se eliberează în atmosferă substanțe dăunătoare, inclusive gaze toxice cancerigene cum ar fi dioxina.

În fine, sărbători fericite. Mie îmi place foarte tare, Marianei la fel, chiar și Tony e încântat. Kiddo, urmează de la anul să înțeleagă ceva.