Am invatat ce inseamna BlueMotion

Articol din categoria: andreiu


Weekend-ul care tocmai a trecut am avut ocazia de a ma juca cu un Volkswagen Passat BlueMotion oferit de catre echipa  Midocar. Desi cand am fost sa preiau masina consilierul de clienti a facut tot posibilul sa imi explice ce si cum e special la masina, fapt pentru care ii foarte multumesc, am zis ca tot mai bine imi dau seama pe pielea mea. Am retinut doar ca modelul este cea mai ecologica versiune, ca este echipata cu sistemul start-stop, are motor de 1,6 si 105CP,  nu are frana de mana si o sa-mi placa.
Si cum nu-mi place sa ma invart in cerc pe niste strazi din oras, am ales sa o iau un pic la drum intins si sa vad ce inseamna toate dotarile pe care mi le-a prezentat Cristi, consilierul. Astfel, vineri de dimineata am plecat pe A2 in drumul meu spre Braila. Masina s-a comportat impecabil la drum, nici o clipa nu mi-a dat senzatia de nesiguranta sau de instabilitate pe sosea. Intre Bucuresti si Braila am scos un consum mediu de 6.4l. Ceea ce mi se pare foarte bine pentru o masina de dimensiunile ei. Ajuns in oras a inceput adevaratul test pentru, pentru ca in Braila se lucreaza la cele mai importante 3 artere din oras si traficul este unul care te scoate din minti. Asta e momentul in care lipsa franei de mana nu mi s-a mai parut un minus, ci a devenit un mare plus. Pentru ca in loc de frana de mana gasesti pe Passat optiunea de autohold, care iti imobilizeaza masina in momentul in care se opreste din deplasare si care se decupleaza automat atunci cand accelerezi. Foarte comod, mai ales pentru orasele cu strazi in panta si semafoare lungi si dese. Sistemul start-stop si-a dovedit eficienta in oras, unde m-a ajutat sa nu depasesc un consum mediu de peste 8%. Start-stop functioneaza destul de simplu- opreste motorul atunci cand masina stationeaza si este de ajuns doar sa calci ambreiajul pentru a-l reporni. E ciudat la inceput dar dupa cateva repetari incepe sa-ti placa.
Alte chestii care m-au impresionat: clima, care chiar si atunci cand debitul de aer este reglat spre maxim nu iti sparge sinusurile si eu sunt cel mai in masura sa spun asta, scaunele foarte comode, spatiul destul de mare din habitaclu si consola de bord dotata cu touch-screen si luminile automate, care lenesului din mine i se par cea mai cool inventie. Daca inainte sa o iau ma gandeam ca este o masina pentru varste mai inaintate, dupa 3 zile pot spune ca e o masina care isi face rapid prieteni si nu varsta e un criteriu.

Masina o puteti vedea si de ce nu, incerca, la showroom-urile Midocar din Vitan si Otopeni sau pe pagina lor de facebook.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Faina masina. Consum bun. Insa e ok la RAR? Cu noxele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.