Akram Khan Company pe 8 și 9 mai la București

Articol din categoria: andreiu

Deși am mai spus-o, mă simt obligat să repet că nu toate comunicatele sunt inutile și unele, dacă sunt scrise cum trebuie, chiar îți pot atrage atenția. Un comuicat primit ieri, care anunța o nouă ediție a Întâlnirilor JTI (habar nu aveam de ele), m-a făcut curios să caut pe google pe Akram Khan. Pare interesant. Atât el, ca persoană, cât și spectacolele pe care le face. Astea fiind spuse din partea cuiva care nu e pasionat de dans.

 

 Când a fost lansat inițial, în 2002, Kaash (cuvântul „dacă”) a fascinat deopotrivă publicul și criticii. Un spectacol care „a zguduit lumea”, titra „The Daily Star”, în timp ce „Times of London” sublinia „expresivitatea superb sincronizată”, iar Daily Telegraph nota inspirat: „Kaash te face să tremuri de emoție”. „The Guardian” a văzut Kaash ca pe o explorare a Universului în 55 de minute, caracterizându-l pe Akram Khan drept o „stea

”(…)Kaash ocupă un loc foarte special în inimile noastre. Noua trupă, formată din cinci artiști internaționali, va revărsa o altă lumină și energie asupra piesei, focalizată pe forma fizică și precizie, ceea ce, cred, încă are o mare relevanță în 2014”, declară Akram Khan despre noua versiune a spectacolului.  După cum explică artistul, “zei hinduși, găuri negre, cicluri temporale indiene, creație și distrugere” au reprezentat punctele de plecare pentru Kaash, continuând încercarea de a clădi punți între dansul contemporan și forma dansului clasic indian Kathak.

În doar paisprezece ani, Akram Khan Company a ajuns una dintre cele mai inovatoare companii de dans din lume. Compania are o prezență internațională majoră și se bucură de turnee care se adresează multor culturi de pe întregul glob. Akram Khan a obținut numeroase premii internaționale de dans, ca de exemplu Premiul Olivier, în anul 2012.

Artistul este în prezent profesor la Universitatea de Arte din Londra, colaborează cu Teatrul Sadler’s Wells din Londra, Grenoble din Franța și, de asemenea, cu festivaluri importante din întreaga lume.

 

Bilete se găsesc la Cărturești și eventim

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.