Am ajuns şi la lopată

Articol din categoria: andreiu

Uneori e bine să experimentezi şi chestii noi sau pe care nu le-ai mai făcut de multă vreme, doar pentru a te deconecta de cotidian, stres, griji, task-uri şi alte alea. Aşa am făcut eu săptămâna trecută când am fost pe parcelele Lay`s de la Tg Secuiesc.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-42

A fost cam ultima etapă a duelului dintre Puya şi Cabral, duel pe care până la urmă şi deloc uşor l-a câştigat echipa lui Cabral. Spun că nu a fost deloc uşor pentru că ne-au bătut abia în ultima probă, când au şi încins un dans al celor victorioşi.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-219

Poate aici am şi eu un pic de vină, pentru că, poate!, am prăjit un pic cam tare cartofii.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-213

Revenind la lopată acum, trebuie să spun că a fost poate cea mai deconectantă activitate pe care am întreprins-o în ultima vreme. Chiar dacă după 5 minute abia mai respiram (am avut un concurs de scos cartofi viteză în 5 minute) mi-a plăcut foarte tare şi mi-a amintit de perioada copilăriei, când în perioada asta cam începea culesul şi era rostul de pus osul la treabă.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-45

Recolta de cartofi a domnului Peter este bună, cartofii sunt de calitate superioară, ca şi cei de anul trecut şi după ce vor fi recoltaţi vor lua calea fabricii Lay`s de unde vor ieşi sub formă de chips.

DSC_6952

Două scurte despre oamenii din Covasna, observate luni, când am vizitat zonele din jurul Tg Secuiesc :

1. oamenii sunt foarte, dar foarte primitori şi ospitalieri. Cred din ce în ce mai tare că toate poveştile cu oamenii care au cerut pâine în limba română şi nu au primit sunt doar nişte legende urbane

2. este musai de vizitat muzeul din Cernat, la vreo 5km de Tg Secuiesc. Doar atât vă arăt, clipul de mai jos. Un tractor din 1920, funcţional.

tractor din 1920 la muzeul din Cernat, Covasna from Andrei Cismaru on Vimeo.

 

Aştept cu interes vizita la fabrică, să văd şi eu cum se fabrică chips.urile Lay`s şi să vă pot spune mai multe despre procesul de fabricaţie.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-04

Nu-mi rămâne decât să felicit echipa adversă, în ordinea numerelor de pe tricou Andreea, Cabral, Andrei şi Cristi şi să-mi felicit echipa din care am făcut, cu mândrie, parte : Andreea, Chinezescu şi căpitanul adjunct Nicolai.

fermierii-lays-etapa-a-2-a-102

 

Poze via Dragoş şi Cristi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.