De ce mor agricultorii autohtoni?

Articol din categoria: economics

grocery

Pentru că nu știu să se adapteze. Azi după birou am plecat să cumpăr niște legume proaspete, că tot a venit sezonul verzăturilor numai bune de combinat prin boluri.

Am mers în piață la traian, unde deși este program până la 19:30, cu o oră mai devreme nu mai aveai ce lua pentru că nu mai era nimeni. Drept urmare am sărit strada și m-am dus la Mega. În loc de chestii românești am luat plasticuri spaniole.

Am observat asta și prin alte părți. Se deschide piața dimineața la 7-8 și se sparge pe la 4. Asta în condițiile în care lumea scapă de la muncă pe la 6. Și e normal să se ducă să rupă ușile super și hypermarketurilor, că alternativă autohtonă este numai în weekend.

foto via shutterstock

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cum vedeam mereu prin filme pe aia care erau platiti sa plimbe caini! Gaseste un nene, sau o tanti sa faca piata! Aceeasi problema o am si eu, cand scap de la munca e piata goala, ajung iar sa cumpar rosii de carton pe care oricata sare as pune tot nu au gust. Bafta mea e ca parintii mei locuiesc in acelasi oras, si cum mama e pensionara (vorba cuiva ” Is pensionar, la mine in fiecare zi e weekend”) ma mai ajuta ea cu legumele…

 2. #2 Comentariu nou

  la ce mafie se afla in piete … singura sansa sa isi faca ei puncte de desfacere in comun dar nu se va intampla asta niciodata

 3. #3 Comentariu nou

  Fiind neam de zarzavagii, iti povestesc cum proceda bunica. Culegea rosiile de seara, dimineata devreme venea cu cosul la piata, incerca sa le vanda cat mai repede ca sa ajunga acasa inainte sa se intoarca vacile de la pascut. Tocmai de aceea, dupa pranz, ca sa scape de ultimele produse, lasa la pret.

  Ideea e ca samsarii ar cam trebui sa stea cu marfa pana cand se inchide piata, ca ei au volume. La Obor piata cam tine pana la 7 seara

 4. #4 Comentariu nou

  Pai pentru ca nu vor sa vanda, doar sa se planga. Cand vrei sa vinzi, te adaptezi oricarui capriciu al cumparatorului, chiar si celui care vrea capsuni la 3 dimineata.

 5. #5 Comentariu nou

  eu fac piata dimineata, o data pe sapt, pt ca producatorii care ii stiu ( nu sunt cei din prima linie de tarabe) termina marfa repede – daca ajung la 9 nici oua nu mai au. Ba inainte de plecare lasa si la pret sa dea si produsele mai urate ca intre timp acasa le urla vaca/copii/mai au un rand de udat.

  Iti recomand pietele maginase, nu centrale – vei gasi miini muncite si batatorite.

 6. #6 Comentariu nou

  eh, agricultorii astia is niste lenesi. sa nu uitam ca, conditiile din piete lasa de dorit, de la o varsta nu mai poti face de la 7 dimineata pana la 7 seara.

  ideea e ca producatorii sunt sofocati de mafia pietelor. daca dupa ora 2-3 nu le ramane marfa multa prefera probabil sa o vanda si sa fuga acasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.