Nu, nu fac nici year in review, nu povestesc nici ce înseamnă pentru mine vârsta pe care o împlinesc acu, în câteva zile, nici vreo chestie din asta deep, profundă, holistică sau ceva de genul.
Aș vrea doar să las o chestie, pentru mine, dar poate se împiedică și altcineva de ea și îi folosește, de reducere aminte cu ce am rămas eu după 2023.
Da. am reușit multe, profesional, personal, material, familial, pe toate planurile a fost un an bun. Nu extraordinar de bun, dar bun, nu am nici un motiv să mă plâng și nici nu o fac.
Doar că. Și aici avem un mare DOAR. Sunt chestii pe care le obții, dobândești, achiziționezi ( și aici folosesc nu sensul tranzacțional al termenului) care nu se văd în afară, dar care te înnobilează și îmbunătățesc pe interior.
La mine achiziția lui 2023 este Dylan și muzica lui. Îl știam de mult, din copilărie, dar anul ăsta l-am descoperit. M-am pus la o bere cu el și nu ne-am mai despărțit.
La început, m-am simțit copleșit de vastitatea discografiei sale și de complexitatea versurilor sale. Cu toate acestea, odată ce am început să împărtășesc timpul cu creațiile sale, am descoperit o comoară de povești și emoții care mi-au atins sufletul.
Unul dintre aspectele care m-a captivat cel mai mult în muzica lui Dylan este abilitatea sa de a spune povești. Fie că vorbește despre iubire, proteste sociale sau călătorii personale, versurile sale pătrund adânc în esența umanității.
Este ca și cum ar fi un cronicar, povestitor al vieții, un observator atent al lumii care împărtășește gândurile și trăirile sale prin acorduri și cuvinte.
Fiecare album pare a fi o călătorie distinctă, un univers în sine.
De la „Blowin’ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin'” până la „Like a Rolling Stone” și „Tin Angel” am descoperit un mozaic sonor care surprinde diversitatea și evoluția sa artistică de-a lungul anilor.
Cu o răgușeală distinctivă de tabacist nefumător, Dylan nu doar cântă, ci transmite emoții brute și autenticitate. Vocea sa, în ciuda zgomotului și asperității, devine un instrument care dă viață fiecărui vers și fiecărei note.
Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă aprofundez în universul său muzical, dar în același timp, descoperirea a avut un farmec special.
La 37 de ani, când alții s-ar putea să creadă că au epuizat deja toate minunile lumii, eu mă bucur de această întâlnire târzie cu geniul lui Bob Dylan.
Și am înțeles și de a câștigat un Nobel pentru literatură, lucru pe care nu l-am înțeles nici eu, nici alții, în 2016. Dar pe care îl înțeleg perfect acum.
Așa că, dacă încă nu ai avut șansa de a explora creațiile lui Bob Dylan, îți recomand să îi acorzi o șansă.
Te las cu melodia mea preferată, până acum, de la Dylan.
6 comentarii Adaugă comentariu
Felicitari si multumesc de sugestie chiar voi citi si eu cartea m-ai facut curios.
Ma bucur tare sa citesc acest articol.
Pentru mine Dylan a inceput mai intai cantat de altii (vezi 30th Anniversary Celebration Concert) si apoi cu multa rabdare cu fiecare album dinainte si dupa momentul in care Dylan spune ca s-a schimbat.
E un mare artist pentru care trebuie sa multumim. Din acelasi album spus mai sus am descoperit si o multime de alti artisti, iti recomand sa-l asculti.
multam mult 🙂
superba melodia. nu am mai ascultat din liceu, mi-ai adus niste amintiri super
Iată câteva aspecte cheie ale carierei lui Bob Dylan:
Folk Singer: Debutând în scena folk a Greenwich Village din New York la începutul anilor 1960, Dylan a devenit rapid o voce a generației sale. Melodii precum „Blowin’ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin'” au devenit imnuri ale mișcării pentru drepturile civile.
Electric Dylan: În 1965, Dylan a șocat publicul folk adoptând instrumentația electrică pe albume revoluționare precum „Bringing It All Back Home” și „Highway 61 Revisited”. Această schimbare a marcat nașterea folk-rockului și a influențat numeroși artiști.
Compozitor prolific: De-a lungul carierei sale, Dylan a scris sute de cântece care acoperă o gamă largă de teme, de la dragoste și pierdere la probleme sociale și spirituale. Versurile sale poetice și pline de imagini l-au consacrat ca un adevărat artist al cuvântului.
Evoluție continuă: Refuzând să fie încadrat într-un singur stil, Dylan a continuat să experimenteze cu sunetul său de-a lungul anilor, abordând blues, country, gospel și alte genuri.
Premii și recunoașteri: Dylan este laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2016, fiind primul cantautor care a primit acest prestigios premiu. De asemenea, a câștigat zece premii Grammy și numeroase alte distincții.