Accize sau impozite pe poşete sau pantofi? Cum ar fi?

Articol din categoria: scurte

Vorbeam ieri destul de aprins cu o tipă despre viciile şi capriciile ambelor sexe, cum că bărbaţii sunt mai viciaţi decât femeile pe bază de bere şi şpriţ cu băieţii. A concluzionat ea la un moment dat că d-aia îşi cumpără gagicile sute de perechi de pantofi şi zeci de saci de cartofi denumiţi pompos „poşete”, că şi bărbaţii beau! A încercat să o bage şi pe aia cu „mai sexy pentru voi” dar i-a trecut repede când am întrebat-o dacă i-a zis vreun bărbat vreodată că poşeta aia în care încape o dacie demontată o face mai sexy.

Acum revenind la băutură versus pantofi şi poşete. Din câte ştiu eu, la alcool se plătesc accize, care nu sunt deloc mici, pe când la pantofi şi genţi nu. Vă rog să mă contraziceţi dacă mă înşel.

Şi mă gândesc, în virtutea egalităţii între sexe, să se introducă nişte accize şi pe astea. Păi ce, nu sunt tot vicii? Nu trebuie să ajutăm economia statului de drept cumva? Dacă ne permitem 123 de perechi de pantofi, înseamnă că putem da nişte bani şi la bugetul naţional, nu?

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  word

 2. #2 Comentariu nou

  Pai.. sa se faca si un fel de recensamnat: nr. de pantofi/femeie sau nr. de posete/femeie. Eu as trece si fardurile si tot ce inseamna make-up la vicii feminine.

 3. #3 Comentariu nou

  păi la cât de scumpe sunt, aș zice că poșetele și pantofii au deja accize în preț.

  • #4 Comentariu nou

   pai da, ca alea de 200 de lei nu se pot purta :))

 4. #5 Comentariu nou

  Explicatia obsesiei femeilor pentru pantofi si posete e simpla :

  CAND NU AI CARACETER SI DEMNITATE, si nu esti in stare sa iei un amarat de Bac…cu ce sa iesi in fata ?! Din moment ce cu creierul nu ai sanse, fiindca nu-l ai….ITI ARATI FIZICUL !

 5. #6 Comentariu nou

  Sunt perfect de acord. Sa fie introduse macar pe pantofi cu toc si pe genti. Hai, fie, si pe sandale 🙂
  Totusi, se creeaza un dezechilibru. Pentru ca informal, majoritatea celor care vor contribui la bugetul national prin accizele la pantofi, genti si sandale, vor plati si prin consumul de alcool. Pentru ca, nu-i asa, si doamnelor le cam place licoarea.

 6. #7 Comentariu nou

  de ce sa se introduca? nu tot noi le cumparam? nu de la noi iau banii?! 😀

 7. #8 Comentariu nou

  Ar fi absurd, asa ar fi :). oricum domnisoara cu care ai discutat exagereaza. da, sigur pentru anumite persoane shopping-ul e addictive, insa nu la acelasi nivel ca si alcoolul sa spunem. adica nu cred ca o femeie va ajunge vreodata in situatia in care sa-si piarda casa din cauza dependentei de shopping, asa cum se intampla atator si atator barbati sa-si piarda si haina de pe ei si casa si tot din cauza alcoolului.

 8. #9 Comentariu nou

  Diana, pai nu, voi nu va pierdeti casa din cauza shoppingului….fiindca dati toti banii pe haine scumpe, si nu puteti strange pentru casa, de asta ! :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.