Se întâmplă în România, cifrele oficiale pentru 2017.

Avem mai multe adolescente mame decât tări de care am fi tentați să râdem, cum ar fi Rwanda sau Botswana. Chiar și tări ca Moldova, Albania, Uzbekistan sau India stau mai bine decât noi la statistica asta.

E nevoie de educație sexuală în școli? Este, asta e clar, în ciuda discursului de ev mediu care vine dinspre biserică. Frica de păcat nu bate hormonii, o știm bine cu toții, am trecut pe acolo.

Consecințele păcatului, din păcate ( sîc) se reflectă în viața de zi cu zi, rare fiind cazurile de familii care acceptă și susțin sarcina unei adolescente. Multe se finalizează ( sîc2) cu două vieți distruse.

E nevoie, pe lângă educație sexuală, propriu-zisă, și de programe de educare, informare, instruire ale fetelor de respingere a atingerilor nepotrivite, a atitudinii de refuz și de demascare a abuzurilor, fără ca ele să fie judecate, din start, cu ”lasă că ai făcut tu ceva”.

E nevoie ca părinții să nu mai evite subiectele sensibile, tinerii ( de orice sex) să nu își mai facă educația sexuală pe stradă, din anturaje.

E cumva, nevoie, de o evoluție a culturii noastre ca societate, ca să ne putem numi europeni.

Mai rău decât noi stau vecinii bulgari, dar nu m-aș raporta la ei în cursa pentru dezvoltare ci mai spre vest.

Studiul întreg aici.

Informație aflată de aici.