Cum te vânează ţeparii pe site-urile de anunţuri?

Articol din categoria: ca la noi

Ideea e simplă: am urcat un anunţ de vânzare, un iPhone 5. În 10 minute de la postare primesc un mesaj. Mă prind imediat şi trag de discuţie cât pot eu de mult.

tocmaiteapa

Ideea e simplă. Ei îţi zic că ţi-au făcut transferul prin PayPal, dar că cei de acolo ţin banii blocaţi până când tu le trimiţi numărul expediţiei prin curier a pachetului. Bineînţeles că PayPal nu face aşa ceva şi e la mintea cocoşului să crezi că suportul PayPal are o adresă de email pe rocketmail. Măcar bani de domeniu să fi avut şi ei.

 

Ce trebuie să faci ca să nu le pici în plasă:

– verifică cu atenţie de unde vine emailul

– nu te entuziasma să crezi că ai dat marea lovitură

– nu îţi da nici o dată, nici un număr de card, nimic care să fie periculos pentru conturile tale

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Eu am o tableta la vanzare. Am primit un email de la un domeniu de Polonia din partea unui tip din Africa. Nu a inteles cat vreau eu pe tableta, mi-a oferit cu o treime mai mult ca sa livrez tableta in Anglia pentru un var de-al lui. Cu banii aia cumpara ultimul model de tableta de pe Amazon.co.uk. A tot insistat, am lasat-o balta. Bineinteles ca ar fi folosit PayPal sau transfer bancar. Nu sunt nascut ieri.

 2. #2 Comentariu nou

  Am pățit și eu. Dar din prima am zis că e ceva suspect, că nu mă așteptam să primesc mesaje în engleză pe tocmai/olx/okazii care au doar interfață în română.

 3. #3 Comentariu nou

  Trecând peste adresa de e-mail dubioasă, pe care poate nu toată lumea o observă din prima, cel mai bun indicator al unei țepe e engleza de baltă folosită. O companie de talia PayPal nu face greșeli de genul celor din mailul trimis.

 4. #4 Comentariu nou

  Interesant articol, cei care fac treburile acestea sunt niste oamenii infecti care in loc sa munceasca, fura, 10 euro este un nimic multi castiga mi de euro din excrocari.

 5. #5 Comentariu nou

  Textul din body era boldit, sigur e de la paypal

 6. #6 Comentariu nou

  Acestia care cred ca mailurile astea sunt in ‘engleza de balta’ pentru ca teparii nu cunosc mai multe se inseala. Sunt intentionat facute asa. Cel care primeste mailul si se prinde din greseli ca e teapa nu merge mai departe cu teapa deci scuteste timpul hotilor. Cel putin asa e la nivelul mare 🙂 pe olx/etc se poate sa fie doar liceeni de anul 7

 7. #7 Comentariu nou

  de mentionat faptul ca orice mail care incepe cu „Dear PayPal user” e teapa.. toate mailurile care vin de la paypal incep cu „Dear [numele tau]”

 8. #8 Comentariu nou

  olx este plin de anunturi subevaluate pentru iphone 6 si ipad air , NU au nr. de telefon in anunt deci singura posibilitate prin forumul site-ului , iti spune ca la vandut , dar ca iti recomanda site-ul de unde el a cumparat ***** http://www.firstclassgadgets.url.ph ***** , binenteles e o teapa , site-ul te pune sa platesti online produsul care NU iti mai vine , eu mi-am dat seama de golanie si am incercat sa verific la fereastra de contact daca numele firmei exista , binenteles ca nu , daca nr. de tva este valid, binenteles ca nu exista , acel C.U.I al nostru la firma respectiva apartinea unei firme de textile , deci o teapa super facuta de romanasi de-ai nostrii ATENTIE DECI NU CUMPARATI DUPA :

  http://www.firstclassgadgets.url.ph

 9. #9 Comentariu nou

  Eu a luat o astfel de teapă, doar ca in loc de paypal au folosit Lloyds bank. Stiti ceva solutii pt recuperarea produsului?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.