Nu am mai povestit de mult despre muzică pe aici, dar am dat de un album care m-a lăsat un pic fără cuvinte. Auzisem de Bucium la sport total fm, cu o melodie mai veche, care se cheamă Morgana. Destul de mișto încât să mă facă să ciulesc urechea.

Am zis să le dau o șansă și am pus mâna pe cel mai nou album al lor, care se cheamă Miorița. Eh, aici începe povestea mișto.

Încă de la prima interacțiune am zis : stai, că băieții nu se joacă! Impecabil package, cutia în care vine albumul e senzațională, plus că are înauntru și niște desene atât de bine realizate, încât colegii de birou m-au sfătuit să le pun în ramă și pe perete.

După ce am ascultat albumul, m-am prins și care este faza cu desenele.

Melodiile și desenele formează de fapt un tot, spun o poveste cap coadă. Albumul este un basm pe muzică, stilul lor fiind folk-rock. Și ce fac bine este modul în care aduc folclorul în 2018.

Avem feți frumoși, avem cai înaripați, moși, strămoși și foarte multe simboluri din folclor, dar toate au fost aduse in prezent cu un efort de migală nebun.

O poveste foarte mișto, merită stat și ascultat seara, în liniște, fie în ordine, fie în shuffle. Oricum ai vrea, tot bine iese.

Preferata mea de pe album până acum e asta