Am ales să nu scriu nimic despre tot ce s-a întâmplat la Colectiv. Din respect, din doliu și incapacitate. Am pierdut acolo 4 amici, cunoscuți. Păcat de ei, mare păcat.

Dar, nu pot să nu mă întreb ce s-a întâmplat cu Claudiu? Unde poate dispărea un om de 100 de kilograme ca mai apoi să apară din senin la IML? Unde a fost sâmbătă, când foarte multă lume îl căuta peste tot?

Nu cumva, așa cum spune și Panduțu, numărul morților este mai mare de 30? Nu cumva se încearcă o mușamalizare, o batistă pusă pe țambal doar pentru a nu risca o revoltă publică? Și în momentul care apare numele și fotografia unuia dintre decedați, apare și el ca prin minune la IML? Sau nu cumva, numărul de 140 de victime din spitale este un pic umflat, ca să existe spațiu de manevră? Și să ne trezim de fapt, că la finalul săptămânii balanța decedaților să fie mult mai mare, dar lumea să creadă că au murit de sâmbătă încoace, după ce s-a încercat totul pentru a-i salva?

Întreb. Poate sunt doar subiectiv. Sau suspicios. Sau paranoic. Dar situația rămâne. Un băiat de 100 de kile, ușor de recunoscut nu a fost de gâsit nicăieri pentru mai bine de 24 de ore.

Este o ipoteză care merită investigată. Și nu ar trebuie să ne mire, având în vedere că aparatul de stat este artist în a mușamaliza lucruri și a face dovezi să dispară.

Oricum, e tragic ce s-a întâmplat. Și regretabil.

E clar că 1000 de vorbe nu fac un ban în momentul ăsta, dar ce vom face noi, ca societate de acum încolo, nu îi va aduce pe cei de la Colectiv înapoi, dar să sperăm că nu va mai trimite alții după ei.