Ti-am pus pachetul la mecanic

Articol din categoria: ca la noi


Cam asta aud ori de cate ori ai mei imi trimit vreun pachet de acasa. De obicei se intampla sa mi se faca pofta de diverse gatite asa cum trebuie si cel mai comod e sa ii rog pe ai mei sa imi trimita. Sau diverse. De cativa ani se intampla asta, din ce in ce mai rar, e adevarat, dar macar o data pe luna primesc ceva de acasa. Eh, de fiecare data pachetul se pune la mecanicul de locomotiva sau la nas, daca primul refuza sa primeasca. Taxa oscileaza intre 5 si 10 lei, depinde cat de mare e pachetul. Bani care se taxeaza la plecare si pe care ii incaseaza cel care primeste coletele.  Nu vreti sa stiti ce cozi se fac in gara de nord la trenuri, mai ales in week-end. Cred ca sunt minim 50 de pachete la fiecare tren. 50 x 7.5 [media]=375 de lei per transport. Din Braila spre Bucuresti vin vreo 5 trenuri pe zi. Nici in cursul saptamanii nu someaza oamenii, insa e mai subtire cererea, e adevarat.

Bun, astia sunt bani care ar putea intra lejer in buzunarul CFR-ului daca ar sti sa gestioneze un pic situatia, Tin minte ca acum vreo 15 ani existau vagoane de posta si coletarie, prin care puteai trimite diverse peste tot. S-au scos. Deh, a aparut coletaria privata.

Trecand peste chestia ca imi ofera un oarecare confort, stiu sigur ca pachetul meu nu o sa fie dat cu capul de toti peretii, pierdut sau sa-l primesc cioburi, ma gandesc la ce risc se supun cei care accepta pachete de genul. Daca dupa ce pleaca trenul din statie burdusit cu pachete suna un dement si spune ca in tren e o bomba? Intr-unul dintre pachete?

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ah, m-a uns pe suflet acest articol, mai ales pentru faptul ca mi-a amintit un sentiment din trecut, atunci cand asteptam inghetati bocna pe peronul din Gara de Nord sa vina acceleratul de Galati, dar mai ales nerabdarea cu care fugeam catre Grozavesti cu comoara….

  2. #2 Comentariu nou

    foarte tare articolul bravo andrei :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.