Tara noastra`i o comoara

Articol din categoria: ca la noi

Ma tot uit cu interes pe toate canalele media la tot ce se intampla cu oamenii aia din Moldova ale caror case au fost luate de ape si care trebuie sa o ia de la capat in fiecare an cu constructia caselor. Sunt intr`o situatie in care nimeni nu si-ar dori sa fie si trebuie apreciati pe de o parte pentru indarjirea de care dau dovada in lupta contra apelor nimicitoare. Mai trebuiesc ridicati la rang de eroi toti acei oameni din linia 1 a IGSU care duc o lupta contratimp sa salveze acele suflete aflate la nevoie si ce se poate din dobitoacele domestice care le pot asigura pe cat posibil ziua de maine. Situatia e grava, probabil cea mai grava din ultimii ani.
Dar ma uit si ma crucesc la nesimtirea celor care ar trebui sa ii reprezinte si sa le apere interesele. Un idiot de primar de la Dorohoi vine si declara ca pentru el, acele coduri de avertizare nu reprezinta nimic. Ce e aia cod galben sau rosu de ploi si inundatii? Bine ca nu a zis ca e daltonist si ca nu isi da seama. Bai nene, daca tu esti dobitoc, consilierii aia ai tai, votati si ei de cetatenii aia inundati, pentru ce mama dracului sunt platiti? Sa te aprobe? Sa iti ridice prostia la rang de cretinism absolut? In fine, trec peste episodul primarului din Dorohoi si dau de a noastra prima porta-voce nationala Boc. Cel care incarca de zor un sac cu nisip. Ce vrei, Maria Ta sa demonstrezi? Ca dai bine la lopata? Pai daca e asa, lasa locul tau altuia mai competent la Victoria si mergi acolo, la lopata, alaturi de aia care muncesc zi si noapte ca sa indiguiasca, chiar si cu 25% mai putin la salariu. De Boc nu mai zic nimic, se tot comenteaza pe peste tot, mi s`a luat de tot de el.
Dar ceea ce m`a facut sa sar in sus de nervi a fost Cotrocenistul nostru iubit, care, in vizita printre sinistrati, s`a gasit sa tina lectii de conduita si sa ia la trei pazeste oamenii care isi spuneau oful. Dupa ce ii spune unei femei sa lase tatismele, arunca alta bomba, aia cu asigurarile. Cine nu o sa aiba locuinta asigurata, o sa se descurce ca de la guvern nu va mai primi nimic. Nenea Base, daca ai avea un minim de bagaj de cunostinte, ai sti ca in mediul rural, majoritatea caselor sunt construite din chirpici sau pamant, si astfel de case nu le asigura nici dracu, mai ales ca se afla si pe zona cu potential inundabil. Dar pana sa te apuci sa dai in stanga si dreapta cu amenintari, nu mai bine ne`ai zice de ce guvernul condus de matale prin Boc, a deviat cele 8 milioane de euro alocate construirii de diguri in zonele afectate carte constructia de sali de sport? Ca eu unu nu stiu sa fi plecat vreo medalie de aur de la ….Jucu sa zicem, asa intamplator?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.