Dacă oltenii atunci când nu au ce face se dezbracă şi îşi păzesc hainele, restul ţării îşi ocupă timpul cu tot felul de festivaluri care mai de care mai dubioase şi mai pustii. De exemplu, numai la Brăila cred că sunt vreo 10. În afară de cel de canto, cel de teatru şi George Grigoriu, restul nu prea au sens. Poate festivalul Johnny Răducanu să adune ceva oameni la el. Dar eu nu văd de ce m-aş duce la festivalul scrumbiei, de exemplu.

Situaţia se întâlneşte şi în ţară. În Bucureşti sunt o grămadă de tâmpenii, gen Summerwell sau mai ştiu eu care, care aduc doar un nume mare pe scena şi restul numai trupe obscure. Nu mai bine faci un concert Suede la Romexpo şi ai rezolvat problema?

Anii trecuti erau doar câteva, care aduceau în schimb o grămadă de lume dar şi nume mari. Ţin minte că toată lumea se îmbulzea la Stufstock, BestFest, Rock the City şi cam atât. Acum avem 20 de tâmpenii care adună la un loc cât bestfest-ul de acum 5 ani. Pentru că artişti mari nu prea sunt, U2, Robbie nu sunt aşteptaţi în curând, nu văd cine ar mai putea scoate lumea din case.

Ca să nu mai spunem că organizatorii mai sunt şi inteligenţi maxim, mai ales când pun 2 festivaluri din aceeaşi nişă în acelaşi weekend.