Deja este o tradiție, al 5lea an consecutiv de avancronică Super Bowl, realizată alături de Mihai, cel fără de social media. 

În frigul nordului american în noul stadion din Minneapolis se va ține Superbowl-ul de anul acesta între New England Patriots și Philadelphia Eagles.

Ca de obicei avem parte de două echipe cu povești interesante și bineînțeles de un spectacol media.

Acest meci vine la sfârșitul unui sezon în care au existat multe tensiuni, mai ales pe tema discriminării rasiale (în care bineînțeles s-a implicat și Donald Trump) și în care NFL-ul a fost mai puțin interesant pentru americani, pierzând puțin din popularitatea imensă pe care o are.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în Superbowl în 2005 când New England a câștigat cu 24-21

New England Patriots au câștigat anul trecut al cincelea Superbowl din era Bill Belichick Tom Brady revenind după ce au fost conduși cu 28-3. Și au continuat anul acesta cu un record de 13 victorii și 3 înfrângeri, într-o comferinta considerată mult mai slabă decât în ultimii ani. Nu e nici o surpriză că au ajuns până aici chiar dacă Jaguars au fost aproape să îi elimine în ultimul meci din playoff.

Tom Brady are deja 5 trofee câștigate (record în NFL pentru quarterbacks) și se îndreaptă spre numărul 6 anul acesta. Dacă Patriots câștiga, Brady va fi incontestabil cel mai mare quarterback al tuturor timpului și pare că nu se va opri aici, declarând de curând că vrea să continue să joace încă câțiva ani.
Eagles au dat celor de la Cleveland Browns o grămadă de selecții în draft pentru dreptul de a îl selecta pe Carson Wentz în draftul din 2016 și anul asta părea să fie al lor fiind în topul NFC. În etapă a 13-a Carson Wentz a părăsit meciul cu Los Angeles Rams cu o accidentare la genunchi și nu va mai putea jucă până sezonul viitor. În lipsă lui Eagles vor inceca să câștige primul Super bowl din istoria lor cu ajutorul rezervei Nick Foles. Acesta nu a fost extraordinar de când i-a luat locul lui Wentz, dar făcut un meci foarte bun împotrivă celor de la Minnesota Vikingsin finală NFC, impiedincandui pe aceștia să joace în Superbowl pe teren propriu.

Patriots sunt favoriți la pariuri și au avantajul la capitolul antrenor și quarterback, dar Eagles păr o echipă mai solidă în restul compartimentelor și dacă Nick Foles repetă performanță de acum două săptămâni, au o șansa să câștige.

Pronosticul meu [Mihai]…..Patriots 27-23

Pronosticul meu [Andrei]…Patriots la peste 10 puncte diferență.

Și încă ceva…. La pauză cântă Justin Timerlake, care a mai cântat și în 2004 când s-a întâmplat controversatul eveniment cu sânul lui Janet Jackson….cine știe ce o să se întâmple anul asta.