Start-up-ul de tehnologie Jobful și InnovX-BCR pun la dispoziția cetățenilor ucrainieni refugiați o platformă în care își pot găsi locuri de muncă în România

Articol din categoria: promo

Start-up-ul românesc de tehnologie Jobful, împreună cu acceleratorul de inovație InnovX-BCR, au dezvoltat în timp record o platformă de recrutare dedicată cetățenilor ucrainieni refugiați pe teritoriul României. Platforma Jobs for Ukraine, dezvoltată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft și EY România, reprezintă o inițiativă de susținere a cetățenilor din Ucraina ce vor rămâne pe teritoriul României pe termen mediu și lung, și sunt în căutarea unui loc de muncă. 

Inițiativa dezvoltată de către Jobful, platforma ce oferă o soluție de recrutare gamificată, și InnovX-BCR, acceleratorul de start-up-uri în tehnologie, constituie un hub în care nevoile de recrutare ale companiilor dispuse să angajeze forță de muncă ucraineană întâlnesc nevoia de locuri de muncă a refugiaților ce vor locui pe teritoriul țării noastre pe o perioadă nedeterminată de timp. 

Alături de InnovX-BCR, am dezvoltat această platformă pentru a veni, în primul rând, în sprijinul cetățenilor din Ucraina în căutare de loc de muncă în România și pentru a încuraja companiile ce pot și doresc, să angajeze forță de muncă ucraineană. Toate funcționalitățile platformei sunt complet gratuite, atât în cazul companiilor recrutoare, cât și pentru cei care aplică pentru locurile de muncă. Companiile pot adăuga oricâte anunțuri doresc și au posibilitatea de a contacta direct candidații pe care îi consideră potriviți pentru rolurile disponibile. În acest mod ne dorim să ușurăm, în măsura capabilităților noastre, șederea și procesul de adaptare al refugiților într-o altă țară decât cea natală, în acest context dificil”, Mihai Cepoi, Fondator și CEO Jobful.

InnovX-BCR a fost creat pentru a susține ecosistemul de start-up-uri ce folosesc tehnologia și inovația în beneficiul oamenilor, cu atât mai mult în situații excepționale. În pandemie am creat locuri speciale în programul de accelerare pentru acele afaceri ce ofereau soluții pentru provocările din domeniile sănătate, social și economic induse de pandemie. Și de această dată, alegem să ne implicăm susținând un start-up care a venit cu o soluție utilă într-un timp record pentru o nevoie reală creată de contextul dificil pe care țara vecină, Ucraina, îl traversează. Rolul tehnologiei este să ajute accelerarea soluțiilor pentru oameni și suntem recunoscători să avem alături de noi parteneri de tehnologie puternici și deschiși pentru a ajuta. Pe această cale, le mulțumim partenerilor Microsoft, DRUID și EY pentru implicare și pentru formarea unor echipe dedicate pentru acest proiect”, Ana-Maria Crețu, Coordonatoare Programe pentru Start-up-uri BCR.

Atât pentru angajator, cât și pentru angajat, platforma are un proces simplificat de înscriere ce presupune trei pași: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează. 

Platforma include și un chatbot, realizat de DRUID, o companie specializată în dezvoltarea de aplicații de business conversaționale, bazate pe inteligență artificială. Precum întreaga platformă, asistentul virtual funcționează, pentru moment, în limba engleză și are ca scop facilitarea comunicării cu refugiații, îndrumându-i către  surse de informare precise, în funcție de nevoile lor. Acesta oferă informații diverse, de la posibilități de cazare, până la cum pot solicita azil politic pe teritoriul României, și are răspunsuri instant pentru cele mai frecvente întrebări ale refugiaților. 

„Clipele dificile prin care trece poporul ucrainean în aceste zile nu ne pot lăsa nepăsători. De aceea, am acceptat fără ezitare să ne alăturăm eforturilor Jobful și InnovX-BCR pentru realizarea unui chatbot care să le ofere refugiaților informațiile cruciale de care au nevoie, simplu și ușor. Le mulțumim partenerilor noștri pentru ocazia de a pune tehnologia pe care noi o dezvoltăm în sprijinul binelui. La DRUID, credem cu tărie în puterea solidarității de a face o diferență palpabilă în viața oamenilor și vom continua să rămânem alături de Ucraina”, Andreea Socol, Technical Sales Director EMEA, DRUID.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.  Mai multe detalii despre Acceleratorul InnovX-BCR: www.bcr.ro/accelerator și www.innovx.eu.

Jobful este o soluție de recrutare gamificată care atrage, angajează și modelează candidații, apoi îi corelează cu oportunități de angajare la fel de interesante. Mai multe detalii despre Jobful: www.jobful.io

Asistenții virtuali inteligenți, dezvoltați pe platforma DRUID, accelerează transformarea digitală, reduc semnificativ costurile, cresc eficiența companiilor prin automatizarea proceselor și livrează o experiență extraordinară de utilizare, atât clienților cât și angajaților. Mai multe detalii despre DRUID: www.druidai.com 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.