Am citit mai devreme un articol în care un băiat, militant pentru independenţa secuilor, spune că România nu există de fapt, ci maghiarii ar trebui să fie vecini cu moldovenii. Astfel, el sugerează că ar trebui să avem Ungaria Mare şi Moldova Mare.

Atacurile au continuat prin afirmaţii care contestă chiar dreptul istoric al existenţei statale a României. “România nu este un stat tradițional. La fel şi Slovacia. România și Slovacia nu au existat niciodată în istorie. Eu nu sunt șovin, deci nu urăsc românii. Însă ei trebuie să înțeleagă că statele naționale și tradiționale sunt trei, și anume: Moldova, Transilvania și Valahia”, consideră liderul HVIM.

În încheierea interviului, Toroczkai Laszlo a afirmat că moldovenii sunt “vecinii” ungurilor, o aluzie directă la destrămarea României prin realizarea “Moldovei Mari” şi a “Ungariei Mari”.

Altfel spus, cum rămâne cu “Basarabia, pământ românesc”? Oamenii ăia au muncit aiurea să scrie pe toţi pereţii şi clădirile mesajele lor de reîntregire a ţării?

Şi mă mai întreb de ce sunt toleraţi astfel de indivizi, care atacă evident integritatea naţională. Asta nu e infracţiune?

Articolul complet e aici.