galaxy s5

Pentru că am început să fiu din ce în ce mai nemulțumit de iPhone, mai ales din cauza bateriei care a ajuns la performanța de a nu ține mai mult de 6 ore, folosit moderat, cu netul pornit, am testat timp de 1 săptămână Samsung Galaxy S5 și un Gear Fit. Despre Gear Fit nu vă pot spune prea multe, nu mi-a plăcut, nu îi văd utilitatea și deocamdată nu aș renunța la ceasul tradițional  pentru device-ul ăla.

Nu o să pun nici o poză făcută cu telefonul, dar puteți vedea vreo 2 poze și filme aici, pe pagina animalului. Da, face poze super mișto, filmează super bine, dar nu asta mă interesează la telefonul pe care îl folosesc, mai ales după ce am realizat că șterg cam 80% din fotografiile pe care le fac.

Revenind la telefon. Primul șoc l-am avut când am deschis telefonul și m-am lovit iar de Android. Urât, alambicat și încurcat sistemul, cel puțin în prima zi. Nu găseam nimic, nu știam de unde să le iau și unde să le pun, horror. Apoi, încet încet am reușit să îmi fac setările cât de cât pe aproape și să mi le organizez un pic pe căprării. Spre finalul săptămânii deja eram atât de  natural  în folosire de parcă l-aș fi folosit dintotdeauna.

Ce mi-a plăcut:

– bateria. Le-am folosit în paralel, iPhone 5 și Galaxy S5, singura diferență fiind că pe iPhone aveam și voce. Bateria de la iPhone pe la 3 era gata, cea de la Samsung era la 40% seara pe la 10. Paritatea observată de mine este de 2 încărcări pline la 1 una în favoarea Galaxy.

– mi-a plăcut foarte tare și cum se mișcă telefonul. Fără lag, fără să se înțepe, chiar ok și chiar surprinzător de mișto.

– ecranul. Răspunde foarte ok la comenzi, luminos, ușor de citit pe el.

– receiverul de wifi, care e mult mai bun decât la iPhone. Acasă, în punctul cel mai îndepărtat de router, Galaxy avea cu vreo 3 liniuțe mai mult decât dispozitivul celălalt.

Ce nu:

– dimensiunea. Poate e un pic cam mare și cam greu de folosit doar cu o mână

– sensibilitatea tastelor laterale si a butonului de home. De multe ori m-am trezit aproape sunand la 112, cu telefonul blocat în buzunar.

În încheiere, mi-a plăcut. E un telefon recomandabil oamenilor pasionați sau care lucrează în online sau internet related și au nevoie să fie mereu conectați. Poate e un pic cam mult pentru un utilizator normal, care nu face mai mult decât facebook și youtube cu telefonul.

Da, recunosc, îmi place iPhone, dar săptămâna cu Galaxy S5 m-a pus rău pe gânduri. Ne gândim, analizăm și vedem ce o fi.

 

galaxy s5 via Shutterstock